Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Ένταση” στις σχέσεις Γαλλίας – Γερμανίας για την Siemens

Μια άτυπη “μάχη” φαίνεται πως ξεκινάει ο γάλλος υπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπισερό μεταξύ της χώρας του και της Γερμανίας για τους συρμούς της Siemens….
 

Ο γάλλος υπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπισερό δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Eurostar να παραγγείλει τρένα μεγάλης ταχύτητας στον γερμανικό όμιλο Siemens, εις βάρος της γαλλικής ανταγωνιστικής εταιρείας Alstom, είναι “άκυρη” και ως “μη γενομένη”.
 
Η γαλλική κυβέρνηση αμφισβητεί την επιλογή της Eurostar για βαγόνια του ομίλου Siemens διότι δεν συμφωνούν με τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν σήμερα τη διάσχιση της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη.
 
“Λέμε από την αρχή στη διεύθυνση του Eurotunnel και της Eurostar ότι υλικά διαφορετικά από τα υλικά της Alstom δεν μπορούν να εγκριθούν, κατά συνέπεια, η απόφαση που έλαβε η Eurostar είναι άκυρη και ως μη γενομένη”, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ο γάλλος υπουργός.
 
Αυτό σημαίνει, δήλωσε ο υπουργός ότι “το συμβόλαιο δεν έχει υπογραφεί και δεν μπορεί να υπογραφεί, όσο δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας και έγκρισης του υλικού” και θα χρειασθεί “περί τα δύο χρόνια” αναλύσεων για να προσδιορισθεί εάν πληρούνται οι όροι ασφαλείας από τη Siemens, διευκρίνισαν πηγές του υπουργείου.
 
Η Eurostar ανακοίνωσε στις 7 Οκτωβρίου ότι αποφάσισε την αγορά δέκα τρένων μεγάλης ταχύτητας από τη Siemens, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Η Eurostar είναι κατά 55% θυγατρική της γαλλικής δημόσιας εταιρείας σιδηροδρόμων (SNCF). Το 40% κατέχει η βρετανική κυβέρνηση και το 5% η βελγική σιδηροδρομική εταιρεία (SNCB).
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε