Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Έως 2,5 δισ. ευρώ οι ζημιές από την ηφαιστειακή τέφρα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ανάμεσα στο 1,5 και τα 2,5 δισ. ευρώ κυμαίνονται οι ζημιές στην ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία από προβλήματα που προκάλεσε η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία.

«Κάναμε όλες τις αποτιμήσεις και τις εκτιμήσεις μας για τα κόστη και εκτιμούμε ένα αριθμό μεταξύ 1,5 και 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ», ανακοίνωσε ο κοινοτικός επίτροπος για τις Μεταφορές Σιίμ Κάλας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Η εκτίμηση καλύπτει όλους τους τομείς της αεροπορικής βιομηχανίας που επλήγη από την ακύρωση περίπου 100.000 πτήσεων, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εταιρειών, αεροδρομίων και ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ο Κάλας παρουσίασε μία σειρά ενεργειών για να βοηθηθεί η αεροπορική βιομηχανία να ανακάμψει από την κρίση και να αποφευχθεί μία επανάληψή της.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να λάβουν προσωρινά μέτρα για να βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρείες που καθήλωσαν τα αεροσκάφη τους την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του σύννεφου της ηφαιστειακής τέφρας .

«Το κλείσιμο του εναέριου χώρου στην ΕΕ δικαιολογεί την λήψη μέτρων σε προσωρινή βάση ,ευελιξία στην εφαρμογή των ισχυόντων κανόνων και πολιτικών για να χαλαρώσει η πίεση στις αεροπορικές εταιρείες και να βοηθηθούν στα άμεσα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν», τονίζεται την ανακοίνωση της Επιτροπής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε