Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Επαφές Χ.Κλίντον στη Μέση Ανατολή

Στη Μέση Ανατολή σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.
Μια νέα έναρξη στις ειρηνευτικές διαδικασίες θα προσθαθήσει να κάνει η κ.Κλίντον που έχουν “παγώσει” το τελευταίο διάστημα.

Η Χίλαρι Κλίντον θα συναντηθεί και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο (στο Αμπού Ντάμπι) και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό (στο Ισραήλ).
Οι ΗΠΑ επιθυμούν την επανεκκίνηση των ειρηνευτικών προσπαθειών, οι οποίες έχουν παγώσει το τελευταίο διάστημα, κυρίως εξαιτίας της άρνησης του Ισραήλ να σταματήσει τον εποικισμό.
Μάλιστα ο Μαχμούντ Αμπάς ενημέρωσε τον Μπαράκ Ομπάμα για την πιθανότητα να μην είναι υποψήφιος στις παλαιστινιακές εκλογές, εάν το Ισραήλ δεν «παγώσει» τις εποικιστικές του δραστηριότητες.
Η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την διεξαγωγή βουλευτικών, ή προεδρικών, εκλογών στις 24 Ιανουαρίου και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μην πάνε να ψηφίσουν.

Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς αναφέρει πως η απόφασή της οφείλεται στο γεγονός πως οργανώνονται εκλογές από «πρόσωπα που δεν έχουν το δικαίωμα να τις προκηρύσσουν» και στο ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί χωρίς να έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και του κινήματος Φάταχ του Μ.Αμπάς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε