Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Επείγων έλεγχος όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων της Ιαπωνίας

Εντολή για άμεσο και επείγων έλεγχο όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρες έδωσε η ιαπωνική κυβέρνηση μετά από 20 μέρες από το ατύχημα της Φουκουσίμα
Η ιαπωνική κυβέρνηση έδωσε σήμερα εντολή για επείγοντα έλεγχο όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποστούν κάποια ημέρα τις ίδιες ζημιές με αυτές που υπέστη ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου.
 
Σχετική επιστολή απέστειλε ο ιάπωνας υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπάνρι Καϊέντα στους γενικούς διευθυντές εννέα τοπικών εταιριών ηλεκτρισμού της Ιαπωνίας καθώς και σε δυο ακόμα που διαχειρίζονται πυρηνικούς σταθμούς.
 
Στην Ιαπωνία υπάρχουν 50 πυρηνικοί αντιδραστήρες και όλοι τους βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές. Γιατί όμως η ιαπωνική κυβέρνηση περίμενε 20 μέρες για να δώσει μια τέτοια εντολή και δεν το έκανε από την αρχή.
 
Υστερα από μελέτη των μηχανισμών και των κενών που οδήγησαν στην καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ζήτησε να ελεγχθούν αμέσως όλοι οι εν λειτουργία πυρηνικοί αντιδραστήρες και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθούν οι κίνδυνοι επανάληψης μιας πυρηνικής καταστροφής όπως αυτή στη Φουκουσίμα.
 
Οσον αφορά τις εγκαταστάσεις που σήμερα δε λειτουργούν ή είναι υπό κατασκευή, αυτές δεν θα μπορεί κανείς να τις εκμεταλλευτεί, εάν προηγουμένως δεν ελεγχθούν, ανακοίνωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου μέρος της οποίας μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση.
 

Κλείνει τους 4 αντιδραστήρες η Τepco

Η Ηλεκτρική Εταιρεία του Τόκιο (Tokyo Electric Power Co, TEPCO), η οποία εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα που αντιμετωπίζει προβλήματα, τον Φουκουσίμα Νταϊίτσι, ανακοίνωσε ότι θα βολιδοσκοπήσει την κυβέρνηση και τους κατοίκους της περιοχής για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τη λειτουργία των αντιδραστήρων 5 και 6 του σταθμού, καθώς και των αντιδραστήρων του δεύτερου πυρηνικού σταθμού που έχει η TEPCO στη Φουκουσίμα, του Φουκουσίμα Νταϊνί.

Ο πρόεδρος της TEPCO Τσουνεχίσα Κατσουμάτα έχει δηλώσει πως οι άλλοι τέσσερις αντιδραστήρες του πυρηνικού Σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι, οι οποίοι εκπέμπουν ραδιενέργεια αφού υπέστησαν ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, θα διαλυθούν.

Η λειτουργία των αντιδραστήρων 5 και 6 του σταθμού Νταϊίτσι, καθώς και αυτών του σταθμού Νταϊνί διακόπηκε με ασφάλεια.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστια άνοδος ραδιενεργού ιωδίου στην θάλασσα της Ιαπωνίας

Τα ραδιενεργά απόβλητα της Φουκουσίμα ο «νέος» εφιάλτης – 4.000 πτώματα παραμένουν στα αζήτητα!

Ο μοναδικός άνθρωπος που επιβίωσε από δύο τσουνάμι! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε