Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επείγον ένταλμα της Interpol για τη σύλληψη του Μπεν Άλι – Έκκληση για γενική απεργία

ΦΩΤΟ REUTERS

Eπείγουσα ειδοποίηση προς τα 188 μέλη της για τον εντοπισμό και την σύλληψη του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας Μπεν Άλι και έξι συγγενών του εξέδωσε το γραφείο της Interpol στην Τύνιδα.

Είχε προηγηθεί αίτημα της κυβέρνησης προς την Interpol να βοηθήσει τις τυνησιακές αρχές στη σύλληψη του έκπτωτου προέδρου, της συζύγου του Λέιλα Τράμπελσι και άλλων μελών της οικογένειάς του.

Η επείγουσα ειδοποίηση από την Ιντερπόλ, που εδρεύει στην Γαλλία, περιλαμβάνει τα “ονόματα και διάφορες πληροφορίες” για τα άτομα που καταζητούνται, ανέφερε ανακοίνωση.

Με αίτημα την παραίτηση και της μεταβατικής κυβέρνησης, η κεντρική συνδικαλιστική Ένωση της Τυνησίας απηύθυνε έκκληση για γενική απεργία την Πέμπτη. «Θα υπάρξει γενική απεργία αύριο στη Σίντι Μπουζίντ (σ.σ. εστία της επανάστασης κατά του καθεστώτος του Μπελ Άλι) και μια διαδήλωση για να πέσει η κυβέρνηση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της για την περιοχή, Άλι Ζάρι.

Η έκκληση αυτή αποτελεί συνέχεια μια άλλης “γενικής απεργίας” που διοργανώθηκε σήμερα στο Σφαξ (κέντρο), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης, λόγω της παρουσίας σε αυτήν πολλών υπουργών, οι οποίοι υπηρέτησαν υπό το καθεστώς Μπεν Άλι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της κυβέρνησης, 698 άνθρωποι συνελήφθησαν για συμμετοχή στις ταραχές που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την πτώση του πρώην προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι στις 14 Ιανουαρίου.

Θεωρούνται άτομα ύποπτα για “επιθέσεις, σαμποτάζ, και λεηλασίες”. Από αυτούς, 133 αφέθηκαν υπό όρους ελεύθεροι, και 31 αθωώθηκαν από την έρευνα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει το ενδεχόμενο απελευθέρωσης ορισμένων κρατουμένων του κοινού ποινικού δικαίου, άνω των 60 ετών, που δεν έχουν δικαστεί για σοβαρά εγκλήματα, και νέων 18 έως 20 ετών που πληρούν αυτό το ίδιο κριτήριο.

Από εκεί και πέρα, οι αρχές ανακοίνωσαν χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που στο εξής θα είναι από τις 22:00 έως τις 04:00.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε