Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επεισόδια και συλλήψεις στην Γερμανία

REUTERS
Κι όμως και στην Γερμανία κάνουν επεισόδια. Έγιναν σε διαδήλωση για την 10η επέτειο από το θάνατο του αντικαπιταλιστή διαδηλωτή Τζουλιάνι το 2001 στη Γένοβα.
 
Επεισόδια σημειώθηκαν σε κινητοποίηση για να τιμηθεί η 10η επέτειος από το θάνατο του ακτιβιστή Κάρλο Τζουλιάνι η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί, δήλωσε αξιωματούχος νωρίς σήμερα.
 
Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον οχημάτων της αστυνομίας και έκαναν χρήση αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών.
 
Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν τραυματισμοί και συλλήψεις, αλλά δεν έδωσε κάποιον συγκεκριμένο αριθμό.
 
Η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 άνθρωποι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες –400, σύμφωνα με την αστυνομία– έγινε για να τιμηθεί η μνήμη του Τζουλιάνι, ο οποίος είχε σκοτωθεί τον Ιούλιο του 2001 στη σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ (G8) στη Γένοβα της Ιταλίας.
 
Δικαστής είχε κρίνει ότι ο αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε τον 23χρονο διαδηλωτή έδρασε εν αμύνη, διότι ο Τζουλιάνι πλησίασε το όχημα κρατώντας ένα πυροσβεστήρα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε