Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Επεισόδια στην Ακτή Ελεφαντοστού

Επεισόδια στην Ακτή Ελεφαντοστού
Τουλάχιστον έξι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση που έκαναν σήμερα το πρωί άγνωστοι εναντίον ενός στρατοπέδου στην Αμπιτζάν, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Τέσσερις σοροί κείτονταν στο δάπεδο ενός κτιρίου στην είσοδο του στρατοπέδου Ακουέντο, βόρεια της Αμπιτζάν, η είσοδος του οποίου είχε διαλυθεί.
 
Σε ένα φυλάκιο και σε μια από τις εξόδους, οι δημοσιογράφοι είδαν άλλα δύο πτώματα. Οι νεκροί φορούσαν όλοι στολές.
 
Το στρατόπεδο του Ακουέντο, στη συνοικία Κοκοντί, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της Ακτής Ελεφαντοστού, έγινε στόχος σφοδρών πυρών με αυτόματα όπλα και ημιαυτόματα Καλάσνικοφ από τις 04:00 ως τις 06:00 το πρωί (07:00 ως 09:00, ώρα Ελλάδας) από άγνωστους δράστες, σύμφωνα με κατοίκους που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, άνδρες των Ρεπουμπλικανικών Δυνάμεων (FRCI, ειδικές δυνάμεις) έσπευσαν στην περιοχή.
 
“Οι FRCI προχώρησαν σε ελέγχους και έκαναν έρευνες σε διερχόμενα αυτοκίνητα μπροστά στο στρατόπεδο”, είπε ένας κάτοικος.
 
Η επίθεση έγινε την επομένη ενός επεισοδίου στο οποίο σκοτώθηκαν πέντε άνδρες των FRCI σε ένα σημείο ελέγχου του στρατού στην Γιοπουγκόν, μια πόλη που θεωρείται η οικονομική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού.
 
Η ανασφάλεια έχει υποχωρήσει εν μέρει στη χώρα, μετά την μετεκλογική κρίση που κλιμακώθηκε σε εμφύλια σύρραξη από τον Δεκέμβριο του 2010 ως τον Απρίλιο του 2011 με τουλάχιστον 3.000 νεκρούς. Όμως η διακίνηση όπλων όλων των ειδών, η δυσαρέσκεια πρώην μαχητών για το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση στη χώρα και οι συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ διαφόρων φυλών, ειδικά στο δυτικό τμήμα της Ακτής Ελεφαντοστού, συμβάλλουν να ξεσπούν επεισόδια βίας που πολλές φορές έχουν θύματα.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε