Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Επεκτάσεις στην βίλα… των οργίων!

Η γνωστή πλέον βίλα των οργίων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Σιγά μην έβαζε λουκέτο σε μια τέτοια βίλα ο Καβαλιέρε. Όπως φαίνεται κάνει… ανακαίνιση και σύντομα θα είναι έτοιμος για νέες περιπέτειες.

Μετά τις φωτογραφίες µε τα ηµίγυµνα µοντέλα στη βίλα του που έκαναν πριν από µερικούς µήνες τον γύρο του κόσµου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι «δεν θα ξαναπατούσε το πόδι του». Φαίνεται όµως ότι είχε άλλα πράγµατα στο µυαλό του. Και µε βάση έναν νόµο που µοιάζει να ψηφίστηκε ειδικά για την περίπτωσή του, αποφάσισε την επέκτασή της µε άλλα πέντε µπανγκαλόου.
 
Ο ιταλός πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί τότε να πουλήσει το υπερπολυτελές εξοχικό των 4.000 τετραγωνικών που διατηρεί στη Σαρδηνία. Πέρα από την κεντρική κατοικία, η βίλα Τσερτόζα διαθέτει επιπλέον ένα οίκηµα για τα παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ένα για τους φιλοξενουµένους.

Στα «θαύµατα» περιλαµβάνονται ακόµη ένα ελληνορωµαϊκό θέατρο, ένας τεχνητός λόφος που δηµιουργήθηκε για απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, µία πισίνα σε σχήµα φοίνικα, την οποία περιβάλλουν οι µοναδικοί κάκτοι που µπορεί να δει κανείς στη Σαρδηνία, τεχνητές λίµνες µε µικρά νησάκια. Σε αυτό το τεράστιο οικοδόµηµα ο Καβαλιέρε θέλει να προσθέσει πέντε µπανγκαλόου στη ζώνη που χωρίζει τη βίλα από τη θάλασσα συνολικού εµβαδού 240 τετραγωνικών µέτρων.

Το πρώτο βήµα έγινε τον Μάρτιο του 2009 όταν ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε τον νέο οικιστικό νόµο. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, οι αυτοδιοικητικές αρχές της Σαρδηνίας εγκρίνουν τον νόµο µε τον οποίο ανοίγει ο δρόµος για τη δόµηση σε απόσταση µικρότερη των 300 µέτρων από τη θάλασσα και λίγους µήνες αργότερα η εταιρεία που εµφανίζεται ως ιδιοκτήτρια της βίλας καταθέτει αίτηση για την άδεια οικοδοµής.

 
Μία επιτροπή συµβουλευτικού χαρακτήρα έδωσε πριν από λίγες ηµέρες τη συγκατάθεσή της κι αυτό που αποµένει είναι η έγκριση της Υπηρεσίας Προστασίας του Τοπίου. Η αντιπολίτευση όµως ακονίζει ήδη τα µαχαίρια της.
 
«Περιµένω να δω εάν αυτοί οι αξιωµατούχοι θα παραβούν τον νόµο. Η επιτροπή που εξέφρασε θετική γνώµη δεν έχει καµία αρµοδιότητα», δήλωσε τοπικό στέλεχος του Δηµοκρατικού Κόµµατος. Μετά τον πόλεµο που κήρυξε η κεντροαριστερή αντιπολίτευση στο νοµαρχιακό συµβούλιο, οι Πράσινοι ανακοίνωσαν ότι θα καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια για να ζητήσουν την ακύρωση της άδειας.
 
«Πρόκειται για… λεηλασία των ακτών της Σαρδηνίας», επισήµανε ο επικεφαλής των Πρασίνων Αντζελο Μπονέλι. Σύµφωνα µε τον ίδιο, για τον ιταλό πρωθυπουργό είναι προφανής η σύγκρουση συµφερόντων και σε αυτή την περίπτωση. «Ψηφίστηκε ένας νόµος από τον οποίο ο Μπερλουσκόνι θα έχει οικονοµικό όφελος. Η αξία της βίλας Τσερτόζα θα ανέβει κατά πολλά εκατοµµύρια ευρώ ακόµη».
 
Ο Μπερλουσκόνι πάντως φαίνεται να αδιαφορεί για τις επικρίσεις και να επιµένει στην επέκταση της βίλας του, στην οποία έχει δώσει πολλά πάρτι µε αιθέριες υπάρξεις και υψηλούς προσκεκληµένους. Στις φωτογραφίες που έκαναν πέρυσι το καλοκαίρι τον γύρο του κόσµου εικονίζονταν ηµίγυµνα µοντέλα αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας Μίρεκ Τοπολάνεκ µε αδαµιαία περιβολή.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε