Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επέλαση του χιονιά στις ΗΠΑ – Σε επιφυλακή ο Καναδάς

REUTERS
Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους στις ανατολικές ακτές του Καναδά για την επέλαση σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, προερχόμενο από τις ΗΠΑ. Έκλεισε το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Δείτε βίντεο

Οι καναδικές επαρχίες στην ακτογραμμή του Ατλαντικού, ιδιαίτερα αυτές του Νέου Μπρούνσγουϊκ και της Νέας Σκωτίας, προετοιμάζονται για τη σημερινή προβλεπόμενη επέλαση ενός κύματος χιονοπτώσεων, το οποίο μετατοπίζεται προς βορρά από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, προκαλώντας χάος στις πτήσεις και στις οδικές μετακινήσεις.
 
Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπουν για τις περιοχές αυτές, που ήδη έχουν πληγεί από καταιγίδες και πλημμύρες τις περασμένες εβδομάδες, χιονοπτώσεις που αναμένεται να φθάσουν τα 20 με 40 εκατοστά στο επόμενο 24ωρο, καθώς και ραγδαίες βροχοπτώσεις στις ακτές.
 

Οι βροχοπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, που κατά περιπτώσεις θα φθάνουν τα 60 με 70 χλμ/ώρα στη Νέα Σκωτία και το Νέο Μπρούνσγουϊκ και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, έως τα 150 χλμ/ ώρα στην Τέρρα Νόβα και στο Λαμπραντόρ. Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν επίσης για χιονοθύελλες και μειωμένη ορατότητα στις οδικές αρτηρίες, καλώντας τους οδηγούς να παραμείνουν στα σπίτια τους στο μέτρο του δυνατού.
 
Στις ακτές των περιοχών αυτών αναμένονται κύματα που θα φθάνουν τα 4 έως 6 μ. και καλούνται οι κάτοικοι να παραμείνουν μακριά από τις παραλίες.
 
Από την πλευρά της η Air Canada ανακοίνωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο να ακυρωθούν, ή να καθυστερήσουν πολλά αεροπορικά δρομολόγια προς τις ατλαντικές περιοχές της χώρας.
 
Στη Νέα Υόρκη, η χιονοθύελλα που έπληξε χθες τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ ανάγκασε πολλές αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις, ιδίως στα τρία αεροδρόμια της αμερικανικής μεγαλούπολης, καθώς και στη Φιλαδέλφεια και τη Βοστώνη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε