Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Επέστρεψε στην Τουρκία το “Μαβί Μαρμαρά”

Στο λιμάνι του Ισκεντερούν ρυμουλκήθηκε το πλοίο του “Στολίσκου της Ελευθερίας” που δέχθηκε επίθεση απο Ισραηλινούς, ενώ μετέφερε βοήθεια προς τη Γάζα.

Το τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, που συμμετείχε στον διεθνή στολίσκο με τη βοήθεια για τη Γάζα που δέχθηκε επίθεση στις 31 Μαΐου από ισραηλινούς καταδρομείς, κατέπλευσε στην Τουρκία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εικόνες που προέβαλε το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV έδειξαν το Μαβί Μαρμαρά να ρυμουλκείται στον λιμένα του Ισκεντερούν, στις μεσογειακές ακτές της Τουρκίας.

Η άφιξη του πλοίου έγινε κάτω απο αυστηρά μέτρα ασφάλειας ενώ απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους η πρόσβαση στο λιμάνι 

 Ένα άλλο τουρκικό πλοίο, που είχε καταληφθεί από τους Ισραηλινούς κατά την επιδρομή, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε εννέα τούρκους ακτιβιστές, κατέπλευσε χθες βράδυ στο Ισκεντερούν, ενώ άλλο ένα αναμένεται να επιστρέψει αργότερα σήμερα.

Όπως τόνισε ο λιμενάρχης του Ισκεντερούν τα τρία πλοία θα επιθεωρηθούν από τούρκους ειδικούς, πριν την επιθεώρησή τους από την αποστολή του ΟΗΕ που θα διεξάγει διεθνή έρευνα για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ για τη νομιμότητα της επίθεσης, διαφορά που έχει προκαλέσει ρήγματα στις σχέσεις των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Νεκροί και τραυματίες στο στόλο της Ελευθερίας
   

  

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε