Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Αμάντα Νοξ – Έφεση κατά της αθώωσής της από Ιταλό εισαγγελέα

Με δάκρυα στα μάτια, η 24χρονη Αμερικανίδα επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις λίγες ώρες μετά την αθώωσή της, σε δεύτερο βαθμό, από ιταλικό δικαστήριο.

Πλήθος κόσμου περίμενε την Αμάντα Νοξ στο αεροδρόμιο του Σιάτλ. Πανό με μηνύματα συμπαράστασης την περίμεναν, κι εκείνη στις δηλώσεις της, φρόντισε να ευχαριστήσει όλους όσοι της συμπαραστάθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των ερευνών και της παραμονής της στη φυλακή.
Οι γονείς της Αμάντα Νοξ, Κερτ και Μέλα, κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους
Η 24χρονη μαζί με τον πρώην φίλο της Ραφαέλε Σολέτσιο, κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία της φίλης και συγκατοίκου της Νοξ, Μέρεντιθ Κέρτσερ, τον Νοέμβριο του 2007.

Η άτυχη Βρετανίδα είχε βρεθεί ημίγυμνη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη Νοξ. Το σώμα της έφερε 43 μαχαιριές. Η νεκροτομή έδειξε ότι είχε προηγουμένως βιαστεί.
Λίγο μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο Sea Tac του Σιάτλ
Πρωτόδικα, η Νοξ και ο Σολέτσιο καταδικάστηκαν σε 26 και 25 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα και πέρασαν 4 χρόνια στη φυλακή, πριν το ιταλικό δικαστήριο αποφασίσει να κάνει δεκτή την έφεσή τους, αθωώνοντάς τους λόγω αμφιβολιών.
Αγκαλιά με την αδερφή της
Επέστρεψαν τα χαμόγελα

Η δικαστική περιπέτεια, βέβαια, δε σταματά εδώ. Η αθωωτική απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως από την οικογένεια του θύματος, ενώ ο Ιταλός εισαγγελέας Τζουλιάνο Μινίνι, ξεκαθάρισε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη γκάφα της Daily Mail – Έβγαλε… ένοχη την Αμάντα Νοξ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε