Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επέτειος με αίμα – 7 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες στην Αίγυπτο

Επέτειος με αίμα – 7 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες στην Αίγυπτο

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις της τάξης στην Αίγυπτο, κατά τη δεύτερη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Σουέζ κι ένας στην Ισμαϊλίγια, ενώ άλλοι 450 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε 12 περιφέρειες της Αιγύπτου

Ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες του να “απορρίψουν τη βία στα λόγια και στις πράξεις τους” και υποσχέθηκε πως αυτοί που ευθύνονται για τις φονικές συγκρούσεις θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Μόρσι δήλωσε πως ανάμεσα στα θύματα είναι και αστυνομικοί, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως οι τραυματίες είναι 95.

Στρατιώτες και ελαφρά τεθωρακισμένα αναπτύχθηκαν στο Σουέζ για να προστατεύσουν τα κρατικά κτίρια–αστυνομία και κυβερνείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Σήμερα Σάββατο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπύρωσης των συγκρούσεων αφού αναμένεται η ετυμηγορία στη δίκη για την τραγωδία στο Πορτ Σάιντ, όταν περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. 

Διαβάστε

Αίγυπτος: Δυο χρόνια από την εξέγερση κατά του Μουμπάρακ

Σοβαρά επεισόδια στην Αίγυπτο με δεκάδες τραυματίες – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε