Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Έπιασαν 18 άτομα για διακίνηση μεταναστών προς ΕΕ και Καναδά

Έπιασαν 18 άτομα για διακίνηση μεταναστών προς ΕΕ και Καναδά

Ένα δίκτυο παράνομης διακίνησης μεταναστών που περνούσε Ιρανούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά εξαρθρώθηκε μετά τη σύλληψη 18 ανθρώπων στην Ισπανία και τη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Europol.

«Εντεκα ύποπτοι συνελήφθησαν στην Ισπανία και επτά στη Βρετανία», αναφέρει η Europol σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι οι συλληφθέντες ήταν κυρίως Ιρανοί που ζούσαν στην Ισπανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Περίπου 20 άλλοι ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε διάφορές χώρες της ΕΕ στη διάρκεια της έρευνας για το παράνομο δίκτυο που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011 από την ισπανική χωροφυλακή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Οι παράνομοι μετανάστες οδηγούνταν με αυτοκίνητο στην Τουρκία και ακολούθως, αφού περνούσαν τα ελληνικά σύνορα, συνέχιζαν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες του χώρου Σένγκεν», επεσήμανε η Europol διευκρινίζοντας ότι οι μετανάστες πλήρωναν έως και 18.000 ευρώ στο δίκτυο.

«Οι παράνομοι μετανάστες παρέμεναν στη χώρα διέλευσης μέχρι να τους δοθούν πλαστά έγγραφα ταυτότητας για να μπορέσουν να συνεχίσουν προς τον τελικό τους προορισμό, συνήθως τη Βρετανία ή τον Καναδά», υπογραμμίζει η ίδια πηγή.

Τα μέλη του δικτύου διέθεταν «συνεργούς» σε πολλές χώρες, υποστηρίζει η Europol. Εξάλλου το δίκτυο «γνώριζε καλά τους νόμους για τη μετανάστευση και την παροχή ασύλου σε διαφορετικές χώρες, γεγονός που του επέτρεπε να εκμεταλλεύεται τα κενά της νομοθεσίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε