Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έπιασαν 36 άτομα, ύποπτα για συμμετοχή στην Κόζα Νόστρα

Οι εισαγγελικές αρχές του Παλέρμο διέταξαν τις συλλήψεις μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις και την βιντεοσκόπηση συναντήσεων των φερόμενων ως μαφιόζων.

Κατά τα στοιχεία που συνέλεξαν στην προανάκριση οι Καραμπινιέροι, η αστυνομία και η οικονομική αστυνομία Guardia di Finanza, οι κατηγορούμενοι ως μεγαλομαφιόζοι που δρούσαν στις τρεις μεγαλύτερες περιοχές του Παλέρμο ήθελαν να ελέγξουν άμεσα μεγάλο μέρος του νέου εμπορικού κέντρου της πόλης και να εξασφαλίσουν τις εργολαβίες για το υπό ανέγερση στάδιο ποδοσφαίρου.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται δυο πρόσωπα που, έως τώρα, επισήμως ουδεμία σχέση φέρονταν να έχουν έως τώρα με το οργανωμένο έγκλημα: πρόκειται για τον Καλότζερο Ντι Στέφανο, πρώην πρόεδρο του Χριστιανικού Κινήματος Εργαζομένων και για τον ιδιοκτήτη του καφέ-μπαρ του τωρινού σταδίου της πόλης, Τζοβάνι Λι Κάουσι.

Τα χρήματα που συνέρεαν κάθε μήνα στα μαφιόζικα ταμεία, από εκβιασμούς σε βάρος των εμπόρων και την ενοικίαση της ακίνητης περιουσίας, επενδύονταν απευθείας στην ιταλική πρωτεύουσα, κατά τις αρχές. Η Νούντσια Γκραβιάνο –συνελήφθη επίσης, σήμερα το πρωί–, αδελφή των μεγαλονονών Τζουζέπε και Φιλίππο Γκραβιάνο, ζούσε σε ακριβή συνοικία της Ρώμης και είχε αναλάβει την προσοδοφόρα επένδυση των κερδών των “τιμημένων οικογενειών”.

Ενδεικτικό της “διπλής ζωής” των κατηγορουμένων ως ισχυρών μαφιόζων, θεωρείται το ότι ο Τζουζέπε Αρντουίνο, ένας από τους συλληφθέντες με ηγετική θέση στην πυραμίδα της εξουσίας του οργανωμένου εγκλήματος, επισήμως ήταν μόνον ένας απλός κλητήρας του ξενοδοχείου “Σαν Πάολο”. “Καταφέραμε να πλήξουμε τον ιστορικό πυρήνα της Κόζα Νόστρα του Παλέρμο, που συνέχιζε να διαχειρίζεται μπίζνες και να εκβιάζει επιχειρηματίες”, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της πόλης, Νικόλα Τζίτο.

Διαβάστε

Ιταλία: 110 άτομα καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε