Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έπιασαν βουλευτή για σχέση με το οργανωμένο έγκλημα

Ταξίδεψε μέχρι την Κένυα για να γλιτώσει τη σύλληψη. Αλλά έκανε το λάθος να επιστρέψει στο Βουκουρέστι. Κι εκεί, τον περίμεναν… οι χειροπέδες.

Ο Μιχαήλ Μπολντέα, βουλευτής από το 2008, κατηγορείται για “ιδιαίτερα σοβαρές πράξεις” που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Μετά από 10 μέρες παραμονής στην Αφρική, αποφάσισε να… επαναπατριστεί. Αποδείχθηκε ότι έκανε μεγάλο λάθος. Γιατί στην πατρίδα, τον περίμενε ένταλμα σύλληψης και ήδη οδηγήθηκε στη φυλακή του Γκαλάτι.

Όπως είπε, αποφάσισε να επιστρέψει γιατί θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις κατηγορίες που τού αποδίδουν. Κατηγορείται για “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για αισχροκέρδεια με ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες”, σύμφωνα με την εισαγγελία η οποία είναι αρμόδια για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος (DIICOT).

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mediafex, ο Μπολντέα, μέλος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (PDL, πλειοψηφία) ως το τέλος του περασμένου έτους, κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι βοήθησε στο ξέπλυμα χρήματος που προήλθε από εγκληματικές πράξεις ανάμεσα στις οποίες και το δουλεμπόριο. Ο Μπολντέα κατηγορείται επίσης ότι πλαστογράφησε έγγραφα για να οικειοποιηθεί περιουσιακά στοιχεία στο Γκαλάτι μαζί με άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

‘Εξι ακόμα άτομα, συνεργοί του βουλευτή, συνελήφθησαν.

Ο Μπολντέα εγκατέλειψε τη Ρουμανία στις 17 Μαρτίου, μετά την εισαγγελική δίωξη κατά της οργάνωσης και πριν το Κοινοβούλιο αποφασίσει για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, προϋπόθεση για την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με το Mediafex, ο βουλευτής “είχε προμελετήσει τη φυγή του”, έχοντας λάβει πληροφορίες για τις αφρικανικές χώρες που δεν έχουν συμφωνία έκδοσης με τη Ρουμανία και προσλαμβάνοντας έναν οδηγό, ο οποίος τον μετέφερε ως την Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε