Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιμένουν να κάψουν το Κοράνι

ΦΩΤΟ REUTERS

Μπορεί όλος ο κόσμος να έχει ξεσηκωθεί, μπορεί την απόφασή τους να έχει καταδικάσει ακόμη και το Βατικανό αλλά εκείνοι είναι ανένδοτοι: ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου θα κάψουν 200 αντίτυπα του Κορανίου.

Πρόκειται για μικρή ομάδα φανατικών χριστιανών από το Γκέινσβιλ της Φλόριντα, που σχεδιάζει να κάψει δημοσίως αντίτυπα του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, το προσεχές Σάββατο, ένατη επέτειο των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους, το 2001.

Ο Φράν Ινγκραμ, υπεύθυνος της εκκλησίας Dove World Outreach Center ξεκαθάρισε ότι όλα θα γίνουν όπως έχει προγραμματιστεί, στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, τοπική ώρα και παρά το γεγονός πως το κάψιμο του Κορανίου έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα και την Αγία Έδρα.

Την ίδια στιγμή οι αρχές του Γκέινσβιλ εξετάζουν τα μέτρα που θα λάβουν. Ο Μπομπ Γουντς, εκπρόσωπος του δήμου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι με το κάψιμο του Κορανίου οι υπεύθυνοι της θρησκευτικής κοινότητας θα παραβιάσουν το άρθρο 10-63 της νομοθεσίας για τους δήμους, το οποίο απαγορεύει τις φωτιές στο ύπαιθρο και τιμωρεί τις ενέργειες αυτές με πρόστιμο 250 δολαρίων.

Την ίδια στιγμή, οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Άγκελα Μέρκελ να καταδικάσει και να χαρακτηρίσει «απεχθές» το σχέδιο του ευαγγελιστή συντηρητικού πάστορα και των πιστών του.

Την ανησυχία του εξέφρασε και εκπρόσωπος του ΟΗΕ. «Αυτό το σχέδιο έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και πολλών άλλων ανθρώπων να προωθήσουν την ανοχή, την κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των πολιτισμών και των θρησκειών», δήλωσε ο Φαρχάν Χακ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε