Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Επίσκεψη – αστραπή Μπράουν στο Αφγανιστάν

Επίσκεψη – αστραπή Μπράουν στο Αφγανιστάν

Ο βρετανός πρωθυπουργός κάνει επίσκεψη αστραπή στο Αφγανιστάν, απ’ όπου δήλωσε ότι η επιχείρηση της πολυεθνούς δύναμης εναντίον του προπύργιου των Ταλιμπάν συνιστά ένα «σύμβολο ελπίδας».

«Οφείλουμε να κερδίσουμε τόσο την ειρήνη, όσο και τον ίδιον τον πόλεμο», τόνισε ο Μπράουν στο Καμπ Μπάστιον, την σημαντικώτερη στρατιωτική βάση στην επαρχία Χελμάντ. 

«Ιδού γιατί είναι ιδιαίτερα κρίσιμο που μόλις 20 ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, οι κοινές διεθνείς και αφγανικές δυνάμεις, στρατιωτικές και πολιτικές, έχουν αρχίσει να μετατρέπουν αυτό το προπύργιο της ωμής εξέγερσης των Ταλιμπάν σε σύμβολο ελπίδας για τους κατοίκους», τόνισε ο Μπράουν από το Χελμάντ, μία από τις πιο αιματοκυλισμένες κι επικίνδυνες επαρχίες της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αυτής, πιθανώς της τελευταίας πριν τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου στη Βρετανία, ο Μπράουν επιθεώρησε τα βρετανικά στρατεύματα στο Καμπ Μπάστιον και σε δύο προκεχωρημένα σημεία στο Ναντ Άλι, βορείως της Μαρτζάχ-η οποία αποτελεί το επίκεντρο της επιχείρησης Μουστάρακ, την οποία εξαπέλυσαν στις 13 Φεβρουαρίου από κοινού το ΝΑΤΟ και ο αφγανικός στρατός.


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε