Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επιθέσεις ανταρτών στις Φιλιππίνες, 15 νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Βομβιστικές επιθέσεις, ανταλλαγές πυρών και 15 νεκροί, μεταξύ των οποίων και πέντε αντάρτες, στις Φιλιππίνες.

O στρατός αποδίδει τις επιθέσεις στο νησί Μπασιλάν στην ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα. Ένοπλοι που φορούσαν στολές αστυνομικών ανατίναξαν δύο βόμβες με στόχο ένα κυβερνητικό κτίριο και μία εκκλησία στην Ιζαμπέλα, πρωτεύουσα του νησιού και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο δήμαρχος της Ιζαμπέλα Τσέρι Ακμπάρ έκανε λόγο για 15 επιβεβαιωμένους νεκρούς μεταξύ των οποίων και πέντε ενόπλους που προφανώς σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη μίας από τις βόμβες. Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις, ενώ τρεις στρατιώτες και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους κατά την ανταλλαγή πυρών.

Η πρώτη βόμβα, που ήταν κρυμμένη σε ένα φορτηγάκι, εξερράγη στις 10.30 (τοπική ώρα, 05:30 Ελλάδας) στο εσωτερικό ενός κτιρίου του υπουργείου Παιδείας. Η δεύτερη, που ήταν προσαρμοσμένη σε ένα μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στον καθεδρικό ναό της Ιζαμπέλα, εξερράγη μερικά λεπτά αργότερα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας καταδίωκαν τους δράστες. Οι ανταλλαγές πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας διήρκεσαν περίπου τρεις ώρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε