Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Επίθεση αυτοκτονίας κατά την διάρκεια γάμου

Επίθεση αυτοκτονίας κατά την διάρκεια γάμου

Ένας βουλευτής και πολλοί αξιωματούχοι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια γαμήλιας δεξίωσης στο Αφγανιστάν

Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40 από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα σε μια γαμήλια δεξίωση στο βόρειο Αφγανιστάν.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται και ο πολιτικός Άχμαντ Χαν Σαμανγκάνι, που είχε διοργανώσει τη γιορτή για το γάμο της κόρης του, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σαμανγκάν, Χαϊρουλάχ Ανός, στο πρακτορείο Ρόιτερς.

“Ήταν ο γάμος της κόρης του βουλευτή Άχμαντ Χαν. Ένας καμικάζι ανατινάχτηκε, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες”, είπε ο Ανός.

Σε ορισμένες περιοχές του βόρειου Αφγανιστάν, όπου τα πράγματα είναι πιο ήσυχα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, οι τελετές διοργανώνονται πολύ νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας για το βόρειο Αφγανιστάν, τον Λαλ Μοχάμαντ Αχμάτζαϊ, ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά τη στιγμή που αγκάλιαζε τον Άχμαντ Χαν Σαμανγκάνι για να τον συγχαρεί για το γάμο της κόρης του.

Ο διευθυντής του τοπικού νοσοκομείου, Μανσόρ Φάγιεζ, επιβεβαίωσε ότι ο βουλευτής είναι νεκρός. Όπως είπε, μεταξύ των 13 σορών που έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο περιλαμβάνεται και ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της επαρχίας. Πιστεύεται ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη.

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν κάθε ανάμιξη στην επίθεση, τονίζοντας ότι ο βουλευτής μπήκε στο στόχαστρο κάποιου που είχε προσωπική έχθρα μαζί του. “Ο Άχμαντ Χαν ήταν σημαντική προσωπικότητα του βορρά και αναμφίβολα είχε εχθρούς”, είπε ο εκπρόσωπός τους, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε