Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Επίθεση δέχτηκε ο πρεσβευτής του Πακιστάν

Επίθεση δέχτηκε ο πρεσβευτής του Πακιστάν

Η επίθεση έγινε από αφγανό υπήκοο, ο πρεσβευτής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επίθεση από έναν αφγανό υπήκοο δέχθηκε στην Τεχεράνη ο πρεσβευτής του Πακιστάν, όπως ανακοινώθηκε από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδίκασε την επίθεση. 

“Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει σθεναρά την επίθεση. Ο δράστης συνελήφθη”, μεταδίδει το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, Fars. 

“Το αυτοκίνητο του πρεσβευτή του Πακιστάν δέχθηκε επίθεση από έναν Αφγανό. Ο πρεσβευτής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ο Αφγανός συνελήφθη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Ραμίν Μεχμανπαράστ, στο αραβόφωνο κανάλι Al-Alam.

Ο Πακιστανός διπλωμάτης δέχθηκε την επίθεση καθώς επέβαινε στο αυτοκίνητό του, σε δρόμο της βόρειας Τεχεράνης. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα. 

Τον Φεβρουάριο, οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν τον αρχηγό μίας σουνιτικής ανταρτικής οργάνωσης στη νοτιοανατολική επαρχία Σιστάν-Μπαλουχιστάν, που συνορεύει με το Πακιστάν. 

Το σιιτικό Ιράν συνδέει την οργάνωση “Τζουντολάχ”, με τους σουνίτες του δικτύου της Αλ Κάιντα και κατηγορεί το Πακιστάν, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη οργάνωση με στόχο την αποσταθεροποίηση της ιρανικής κυβέρνησης. 

Η οργάνωση “Τζουντολάχ”, που κατηγορεί τις αρχές της Τεχεράνης για διακρίσεις σε βάρος των σουνιτών, θεωρείται υπεύθυνη για αρκετές δολοφονικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε