Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Επίθεση Ερντογάν σε Σαρκοζί: Δεν είσαι έντιμος!

Επίθεση Ερντογάν σε Σαρκοζί: Δεν είσαι  έντιμος!

Ο τούρκος πρωθυπουργός κατήγγειλε “τη διπλή γλώσσα” που χρησιμοποιεί ο γάλλος πρόεδρος όσον αφορά την αρμενική γενοκτονία, καλώντας τον να είναι “έντιμος” στις δηλώσεις του για το ζήτημα αυτό.

“Χρησιμοποιεί μια γλώσσα διαφορετική στη Γαλλία, διαφορετική στην Αρμενία και εντελώς διαφορετική στην Τουρκία. Είναι μια διπλή, τριπλή, πενταπλή γλώσσα. Στην πολιτική πάνω από όλα είναι απαραίτητη η εντιμότητα”, τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα στο Κοινοβούλιο ενώπιον βουλευτών του κόμματός του.

Για τον Ερντογάν, η έκκληση του ΝΙκολά Σαρκοζί προς την Τουρκία κατά την επίσκεψή του στο Γερεβάν την περασμένη εβδομάδα, ν’ αναγνωρίσει η Άγκυρα τη γενοκτονία των Αρμενίων επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία.

“Υπάρχουν 600.000 Αρμένιοι στη Γαλλία, αλλά επίσης και 500.000 Τούρκοι. Για να φέρει κανείς τον τίτλο του προέδρου χρειάζεται να σκέφτεται τις επόμενες γενιές και όχι απλώς τις επόμενες εκλογές”, υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης: Σαρκοζί προς Τουρκία: «Αναγνωρίστε τη γενοκτονία των Αρμενίων»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε