Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επίθεση κοριών στη Νέα Υόρκη

Τα ενοχλητικά έντομα φωλιάζουν παντού το τελευταίο διάστημα. Από σπίτια και καταστήματα μέχρι σε… κινηματογράφους και σχολεία!

Κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά τι φταίει για την αύξηση των πληθυσμών τους…
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, οι κοριοί μπορεί να έρχονται μαζί τους ταξιδιώτες. Άρα όσο αυξάνονται οι ταξιδιώτες, αυξάνονται και οι κοριοί…
Μια άλλη εκδοχή είναι να ευθύνεται η απαγόρευση κάποιων εντομοκτόνων.

Όπως διαβάζουμε στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ πάντως, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στη Ν. Υόρκη αφού οι κοριοί έχουν καταλάβει κτίρια-σύμβολα, ξενοδοχεία, θέατρα, αξιοθέατα όπως του Empire State Building ενώ έφτασαν ακόμα και στο πασίγνωστο κατάστημα Bloomingdales!

Τώρα, υπάρχει φόβος να μειωθεί ακόμα και ο τουρισμός λόγω των ενοχλητικών εντόμων,  που προκαλούν εκτός από… φαγούρα, έντονη ανησυχία στους επιχειρηματίες και στις δημοτικές αρχές.

Η καταπολέμηση τους φαίνεται πως είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Οπως μάλιστα δήλωσε περιπαικτικά ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, σε τηλεοπτική εκπομπή, «η εξουδετέρωσή τους είναι ακόμα δυσκολότερη υπόθεση από αυτή των αρουραίων της μεγαλούπολης»…
 

Το 2009, πάντως, τουλάχιστον το 6% των Νεοϋορκέζων (ο ένας στους δεκαπέντε ενηλίκους) είχε αναφέρει ότι είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα… κοριού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε