Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση στη Νίκαια: Οργή στη Γαλλία για τις σκληρές φωτογραφίες που δημοσίευσε το Paris Match

Επίθεση στη Νίκαια: Οργή στη Γαλλία για τις σκληρές φωτογραφίες που δημοσίευσε το Paris Match

Την οργή των συγγενών των θυμάτων και όχι μόνο του μακελειού του περασμένου καλοκαιριού στη Νίκαια της Γαλλίας προκάλεσε η απόφαση του περιοδικού Paris Match να δημοσιεύσει εικόνες από την στιγμή που το φορτηγό έπεφτε πανω στο ανυποψίαστο πλήθος.

Μάλιστα η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε σήμερα το περιοδικό Paris Match να αποσύρει επειγόντως το τεύχος του που κυκλοφόρησε σήμερα με τις φωτογραφίες που προέρχονται από κάμερες ασφαλείας.

86 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις 14 Ιουλίου 2016 στη Νίκαια.

«Το συντακτικό προσωπικό μας θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα πηγαίνοντας να τα συναντήσει ένα χρόνο μετά σε ένα καθήκον μνήμης, ώστε η κοινωνία να μην ξεχάσει», ανέφερε ο Ολιβιέ Ρουαγιάν, διευθυντής σύνταξης του Paris Match.

Και εξήγησε: «Όσον αφορά τις φωτογραφίες του φορτηγού εκείνη τη νύχτα, που δημοσιεύτηκαν και αναμεταδόθηκαν ευρέως από τους συναδέλφους μας εδώ και ένα χρόνο, και τις ημέρες αυτές σε τηλεοπτικές εκπομπές με μεγάλη ακροαματικότητα, πρόκειται για απόψεις από μακριά, για ευρεία πλάνα, χωρίς δυνατότητα ταυτοποίησης των θυμάτων ούτε προσβολή στην αξιοπρέπειά τους».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε