Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Επίθεση Στοκχόλμη: Συκλονιστικές οι μαρτυρίες για το μακελειό [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι κάτοικοι της Στοκχόλμης, σίγουρα δεν ήταν προετοιμασμένοι για μια τέτοια εξέλιξη. Ένα φορτηγό παρέσυρε περαστικούς, με κατάληξη να “καρφωθεί” σε ένα εμπορικό κατάστημα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, μιλά για 4 νεκρούς, ενώ η σουηδική αστυνομία διατείνεται πως έχει συλλάβει τον δράστη, που ομολόγησε. Οι εικόνες όμως είναι πρωτοφανείς για μια πόλη σαν την Σουηδία. Άλλωστε μόλις πριν ένα μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλούσε για κάποιο υποτιθέμενο τρομοκρατικό χτύπημα που είχε συμβεί στη Σουηδία, λαμβάνοντας -και καλώς- τα απαξιωτικά σχόλια πολιτικών και ΜΜΕ.

Δυστυχώς όμως ενίοτε η πραγματικότητα, ξεπερνά ακόμα και την φαντασία του προέδρου των ΗΠΑ. “Γύρισα από την άλλη και είδα ένα μεγάλο φορτηγό να κατευθύνεται προς το μέρος μου. Έστριψε απότομα. Δεν έμοιαζε να έχει χάσει τον έλεγχο, επιδίωκε να χτυπήσει ανθρώπους” δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Γκλεν Φόραν, Αυστραλός τουρίστας ηλικίας 40 ετών.

“Χτύπησε ανθρώπους, ήταν φοβερό. Χτύπησε ένα καροτσάκι με ένα παιδί μέσα, το παρέσυρε”, περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας. “Χρειάστηκε πολλή ώρα προκειμένου η αστυνομία να φθάσει στην περιοχή. Υποθέτω ότι από την πλευρά τους ήρθαν σύντομα, όμως έμοιαζε σαν ο χρόνος να είχε σταματήσει”.

“Βρισκόμασταν δίπλα στο φανάρι στο Ντροτνινγκάταν και τότε ακούσαμε κάποιους να ουρλιάζουν, είδαμε ένα φορτηγό να έρχεται προς το μέρος τους” λέει στο πρακτορείο Reuters αυτόπτης μάρτυρας που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

“Έπειτα προσέκρουσε σε μια κολώνα στο (εμπορικό κέντρο) Ahlens City και το καπό πήρε φωτιά. Όταν τελικά σταμάτησε είδαμε έναν άνδρα να κείτεται κάτω από τα λάστιχα. Ήταν τρομαχτικό”, επισήμανε ο άνδρας, ο οποίος παρακολούθησε τα γεγονότα από το όχημά του.

“Προκάλεσε τον ίδιο κρότο με μια βόμβα που εκρήγνυται και καπνός άρχισε να αναδύεται από την κεντρική είσοδο του καταστήματος”, ανέφερε στην εφημερίδα Aftonbladet ο 66χρονς Λεάντερ Νόρντλινγκ, αυτόπτης μάρτυρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε