Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση Ταλιμπάν σε νατοϊκή βάση του Αφγανιστάν

Επίθεση κατά δύο νατοϊκών βάσεων στο Αφγανιστάν εξαπέλυσαν αντάρτες Ταλιμπάν. Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ 18 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, οι μαχητές των Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον δύο βάσεων της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) στα ανατολικά της χώρας, λίγο πριν από τα ξημερώματα του Σαββάτου.Η επίθεση σύμφωνα με το BBC έγινε από περίπου τριάντα άτομα με όπλα, αλλά οι αντάρτες διέθεταν και εκρηκτικά.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ISAF που διοικείται από το ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σκοτώθηκαν 18 αντάρτες, ενώ αρκετοί άλλοι συνελήφθησαν. Από την πλευρά των νατοϊκών στρατιωτών δεν υπήρξαν απώλειες.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι κατά την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τουφέκια, πολυβόλα, χειροβομβίες, ενώ η αστυνομία κατάσχεσε φορτηγό με εκρηκτικά και ένα άλλο με πολεμοφόδια.

Η προκεχωρημένη βάση Τσάπμαν όπου έγινε η επίθεση έγινε στόχος των Ταλιμπάν και το Δεκέμβριο όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σκοτώνοντας επτά αξιωματούχους της CIA.

  

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε