Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Επιχειρηματίας πούλησε στο ναυτικό σκουριασμένη άγκυρα για 100.000 ευρώ

Επιχειρηματίας πούλησε στο ναυτικό σκουριασμένη άγκυρα για 100.000 ευρώ

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν η οξειδωμένη άγκυρα βρίσκεται ακόμη στο αεροπλανοφόρο, ένα σκάφος βάρους 50.000 τόννων και μήκους 306 μέτρων.

Η στρατιωτική δικαιοσύνη της Ρωσίας ξεκίνησε σήμερα έρευνα σε βάρος μιας εταιρείας που φέρεται να πούλησε για 100.000 ευρώ μια σκουριασμένη άγκυρα στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό, το οποίο την τοποθέτησε στο μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού στόλου.

“Ο γενικός διευθυντής της Nevski Iakor, Βαλεντίν Πονομάρεφ (…) έπρεπε να παραδώσει μια άγκυρα για το αεροπλανοφόρο Αμιράλ Κουζνέτσοφ, με βάση ένα συμβόλαιο ύψους 4 εκατομμυρίων ρουβλιών” (περίπου 104.000 ευρώ), εξήγησε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Όμως ο επιχειρηματίας αγόρασε μια άγκυρα “κοψοχρονιά” από την Ολλανδία, δίνοντας μόνο 27.000 ευρώ, και κατόπιν την παρέδωσε στο υπουργείο Άμυνας συνοδεύοντάς την με πλαστά πιστοποιητικά. “Μολονότι η υποτιθέμενη καινούρια άγκυρα δεν αντιστοιχούσε ούτε στο μέγεθος ούτε στο βάρος (…) και έφερε ίχνη διάβρωσης, την τοποθέτησαν στο αεροπλανοφόρο”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε