Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επιχειρήσεις βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν έγγραφα που αναλαμβάνουν την ευθύνη σε περίπτωση σεισμού!

Επιχειρήσεις βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν έγγραφα που αναλαμβάνουν την ευθύνη σε περίπτωση σεισμού!

Κι όμως. Πολλές επιχειρήσεις που είναι στην περιοχή όπου έγιναν οι μεγάλοι σεισμοί στην Ιταλία ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν έγγραφα με τα οποία «να αναλαμβάνουν την όποια ευθύνη σε περίπτωση σεισμικής δόνησης»  

«Πολλές επιχειρήσεις της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν έγγραφα με τα οποία “να αναλαμβάνουν την όποια ευθύνη σε περίπτωση σεισμικής δόνησης”», υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η καταγγελία έγινε από το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, το οποίο έκανε γνωστό ότι έλαβε την σχετική πληροφόρηση από εργαζόμενους των περιοχών της Μόντενα και του Ρέτζιο Εμίλια.

«Κάθε εργαζόμενος που θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται, αποκλείει από κάθε ευθύνη ποινικού και αστικού χαρακτήρα την επιχείρηση στην οποία απασχολείται», αναφέρει το σχετικό έγγραφο.

Μία από τις εταιρίες που ζήτησαν από το προσωπικό της να υπογράφει, είναι η Forme Physique του Κάρπι, όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός τύπος.

Όμως, η υπεύθυνη της εταιρίας Πάολα Τζερμπίνι, το διαψεύδει, λέγοντας ότι «πρόκειται για παρεξήγηση» και ότι «η ευθύνη, για ότι συμβεί, παραμένει της εργοδοσίας».

Δεν υπάρχουν επίθετα για να χαρακτηρισθούν η στάση και τα αιτήματα αυτά. Πρόκειται να καταγγελθούν κατευθείαν στον εισαγγελέα της Μόντενα Βίτο Τζανκάνι, που ξεκίνησε έρευνα επί του σεισμού, δηλώνει ο Αντόνιο Ματτιόλι του συνδικάτου Cgil.

«Είναι ντροπή, ένα επιπλέον δράμα μέσα στο δράμα», προσθέτει το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ημέρα εθνικού πένθους και τρόμος από τον νέο σεισμό στην Ιταλία

Νέος σεισμός 5 ρίχτερ στην Ιταλία

Τρόμος στην Ιταλία από το νέο σεισμό

Νέος σεισμός 5 ρίχτερ στην Ιταλία

37 μετασεισμοί “ταρακούνησαν” τη νύχτα την Ιταλία 

Ο σεισμός “ταρακούνησε” και την ιταλική οικονομία – Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι ζημιές

Δε σταματά να σείεται η γη στην Ιταλία – «Οι μετασεισμοί θα διαρκέσουν χρόνια»

 


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε