Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Επιχείρηση ξεκινάει ο συριακός στρατός στα τουρκικά σύνορα

REUTERS
Ο συριακός στρατός ξεκίνησε σήμερα επιχείρηση στην πόλη Τζισρ αλ- Σουγούρ κοντά στα τουρκικά σύνορα μετά τον θάνατο τουλάχιστον 120 ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας αυτή την εβδομάδα, μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν σήμερα τις επιχειρήσεις για να “αποκαταστήσουν την ασφάλεια” στην βορειοδυτική πόλη Τζισρ αλ- Σουγούρ, κοντά στα τουρκικά σύνορα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε όταν κάτοικοι κάλεσαν τον στρατό για να τους προστατεύσει μετά την ανακοίνωση των αρχών ότι 120 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από “ένοπλες ομάδες” στις αρχές της εβδομάδας.

    Η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι “τρομοκράτες και δολοφόνοι” επιτέθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας και επιχείρησαν να αναλάβουν τον έλεγχο της περιοχής, αλλά μέλη της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι τα θύματα ήταν λιποτάκτες που εκτελέστηκαν από άλλους στρατιώτες.

    “Ο ανταποκριτής μας στο Τζισρ αλ-Σουγούρ μας πληροφόρησε τώρα ότι σε απάντηση στις εκκλήσεις του λαού, μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού ανέλαβαν δράση στο Τζισρ αλ-Σουγούρ…για να συλλάβουν ενόπλους,” μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

    Ο Ραμί Αμπντουλραχμάν του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι οι κάτοικοι της Τζισρ αλ-Σουγούρ τού είπαν ότι ο στρατός έχει αναπτυχθεί στην πόλη. “Ακούνε πυροβολισμούς και μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για θύματα,” δήλωσε στο Ρόιτερς.

    Η τηλεόραση μετέδωσε ότι ένοπλες ομάδες έβαλαν φωτιά σε χωράφια που βρίσκονται στα περίχωρα της Τζισρ αλ-Σουγούρ, που ανήκει στην επαρχία Ιντλίμπ.

    Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσε ότι στη στρατιωτική επιχείρηση μετέχουν 30.000 στρατιώτες.

    Οχήματα του στρατού κινούνται από το Σάχελ αλ-Χαμπ, στη νότια Ιντλίμπ, περνώντας μέσα από την πόλη Μαστούμα. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, οι στρατιώτες πυροβολούν αδιακρίτως.

    Στην πόλη Αρίχα της Ιντλίμπ, όπου ακούγονται πυροβολισμοί, επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας, πρόσθεσαν οι ίδιοι.

    Μετά τη δέσμευση της συριακής κυβέρνησης να προβεί σε αντίποινα για τον θάνατο των 120 ανδρών ασφαλείας, περισσότεροι από 2.400 Σύροι πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στην Τουρκία τις τελευταίες μέρες.

    Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Νέο φρικιαστικό βίντεο βασανισμού 15χρονου μέχρι θανάτου στη Συρία

Αμίνα, η “αντικαθεστωτική λεσβία” φάντασμα!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε