Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρευνα σε υψηλόβαθμα στελέχη της Citibank για απάτη σε πλούσιους πελάτες

Η Ινδική αστυνομία ανακοίνωσε οτι διεξάγει έρευνα σε βάρος στελεχών της Citibank στην Γκούργκαον, μια ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη-δορυφόρο έξω από το Νέο Δελχί, για μια απάτη ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό την εξαπάτηση πλούσιων πελατών της.

Υπάλληλοι της τράπεζας στην Γκούργκαον, όπου εδρεύουν πολλές θυγατρικές ξένων εταιριών στην Ινδία, φέρονται να παραποίησαν επιστολές για να πείσουν περίπου 40 πλούσιους πελάτες να συμμετάσχουν σε μια ανύπαρκτη επενδυτική “ευκαιρία”, σύμφωνα με την ινδική εφημερίδα Economic Times.
 
Η απάτη αφορά σχεδόν 4 δις ρουπίες (88 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με την εφημερίδα.
 
Η απάτη ήλθε στο φως νωρίτερα τον Δεκέμβριο όταν ένας από τους πελάτες αναφέρθηκε στην “επένδυση” μιλώντας σε ένα από τα διευθυντικά στελέχη της Σίτιμπανκ. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
 
Η Σίτιμπανκ ανέφερε σε ανακοινωθέν της ότι ερευνά ύποπτες συναλλαγές. “Αναφέραμε αμέσως το θέμα σε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και υπηρεσίες επιβολής του νόμου”, σύμφωνα με ανακοινωθέν της.
 
Τον περασμένο μήνα, στελέχη κρατικών τραπεζών και μιας ασφαλιστικής εταιρίας στο Μουμπάι συνελήφθησαν στο πλαίσιο εξελισσόμενης έρευνας για δωροδοκίες ύψους 200 εκατ. δολαρίων με σκοπό να εγκριθούν δάνεια για εταιρίες ακινήτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε