Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Εργατικός ξεσηκωμός στην Κίνα!

Εργατικός ξεσηκωμός στην Κίνα!

Πρωτοφανές κύμα απεργιών στα κινεζικά εργοστάσια, όπου τα φτηνά εργατικά χέρια αποτελούν το μοχλό της τεράστιας ανάπτυξης της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, Toyota Motor Corp διέκοψε την παραγωγή οχημάτων στο βασικό της εργοστάσιο στην Κίνα, καθώς η απεργιακή κινητοποίηση στην κατασκευάστρια πλαστικών τμημάτων των αυτοκινήτων της εμποδίζει την κανονική της λειτουργία, σύμφωνα με ανακοινωθέν της σήμερα Σάββατο.

Κάθε εργασία διακόπηκε στο μέσον της ημερήσιας βάρδιας την Παρασκευή στο εργοστάσιο της Τογιότα στο Τιάντζιν, όπου υπάρχουν τρεις γραμμές παραγωγής με συνολική ετήσια παραγωγική δυνατότητα 420.000 οχήματα, δήλωσε η Ριρίκο Τακεούτσι, εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στην διάρκεια της χθεσινής βάρδιας ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν εργασίες σε 600 αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων μοντέλων όπως τα Corolla, Crown και RAV4, πρόσθεσε.

Το εργοστάσιο θα μείνει κλειστό το Σαββατοκύριακο, και το εάν θα λειτουργήσει την Δευτέρα θα εξαρτηθεί από το εάν η απεργιακή κινητοποίηση στην εταιρία Gosei, που παράγει τα πλαστικά μέρη των οχημάτων, συνεχιστεί, ανέφερε η εκπρόσωπος της Τογιότα.

Παράλληλα, απεργία ξεκίνησε την Παρασκευή σε εργοστάσιο της δανικής μπύρας Carlsberg, στην νοτιοδυτική πόλη Τσονγκινγ. Οι εργάτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και αρνούνται να επιστρέψουν.

Οι εργάτες στο εργοστάσιο της Honda ξεκίνησαν απεργία την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά από τη διαβεβαίωση της διοίκησης ότι θα βελτιωθούν οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας η παραγωγή ξαναπήρε μπροστά. Αίτημά τους ήταν να αυξηθούν οι μισθοί στα 700 γιουάν, δηλαδή 100 δολάρια…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε