Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ερντογάν: “Αν χρειαστεί θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ”

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ ως το κακομαθημένο παιδί της Δύσης.

Συνεχίζει την προκλητική του συμπεριφορά ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εκπομπή αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου PBS, καθώς ορθά κοφτά δήλωσε πως η χώρα του θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα και σε πόλεμο με το Ισραήλ, αναφερεόμενος στην επίθεση των ισραηλινών κομμάτο στον τουρκικό στολίσκο με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο της εκπομπης, “ο θάνατος εννέα ανθρώπων είναι αιτία πολέμου. Θα μπορούσε να είχε πάει σε πόλεμο με το Ισραήλ. Αλλά εμείς δεν είδαμε αυτή την πράξη με αυτό το τρόπο και, σαν μεγάλο έθνος, κάναμε υπομονή”.

Μάλιστα, στέλνοντας τα καρφιά του στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν αδειάσει πολλές φορές την Τουρκία στο θέμα των κυπριακών ερευνών, ο Ταγίπ Ερντογάν διερωτήθηκε, τί θα έκαναν οι ΗΠΑ αν κάποιο κράτος σκότωνε εννέα πολίτες τους στα διεθνή χωρικά ύδατα”.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι δεν θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, εκτός εάν το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη για την θανατηφόρα επιδρομή, καταβάλλει αποζημίωση για τις οικογένειες των θυμάτων και άρει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το Ισραήλ “κακομαθημένο παιδί της Δύσης” λέγοντας πως έχει ήδη αγνοήσει πολλά ψηφίσματα του ΟΗΕ εναντίον του, ενώ επεσήμανε και τη διαφορά σε σχέση με άλλες χώρες, όπως το Σουδάν που πχ δήλωσε ότι αντιμετώπιση διεθνείς πιέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Διαβάστε επίσης:

Θέλουν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο – Τουρκικό ωκεανογραφικό και στη Σάμο – Για ώρες πλέει πάνω στην οριογραμμή

Η Άγκυρα αμφισβητεί περιοχή με “οικόπεδα” της Κύπρου – Δείτε χάρτη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε