Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ερντογάν: “Δεν θέλουμε να γίνουμε βάρος στην ΕΕ”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
«Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος, αλλά δεν επιθυμούμε να γίνουμε βάρος στην ΕΕ. Εμείς θέλουμε να αναλάβουμε ένα κομμάτι από το βάρος της»…

 

Αυτό τόνισε χθες βράδυ ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σεράγεβο.
 
«Εμείς θέλουμε μία Ευρώπης της ειρήνης, στα πλαίσια της οποία η Τουρκία θα λάβει την πρέπουσα θέση της», πρόσθεσε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Εμείς κάνουμε το καθήκον μας και στοχεύουμε σε μία ένταξη, αργά, ή γρήγορα, στην ΕΕ. Εάν δεν μας δεχθούν στους κόλπους τους, εμείς δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε, καθώς εκείνοι θα έχουν επιλέξει πλέον να είναι μία χριστιανική λέσχη».
 
Μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει τα 12 από τα 35 κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με τους «27», με τον Ταγίπ Ερντογάν να εκφράζει τη λύπη του για τη βραδύτητα της σχετικής διαδικασίας, τονίζοντας πως η χώρα του έχει να αντιμετωπίσει «προϋποθέσεις που δεν έχουν επιβληθεί σε καμία άλλη χώρα».
 
Σήμερα το απόγευμα ο Ερντογάν θα πάει στη Γαλλία, για μία επίσκεψη που θα εστιασθεί στη συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και της ασφάλειας, και μόνον περιθωριακά στο θέμα της προσέγγισης της Τουρκίας με την ΕΕ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε