Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Έρογλου: “Πνεύμα δούναι και λαβείν” στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, είχε σήμερα στο γραφείο του 20λεπτη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Μπαν Κι-μουν για τις προσπάθειες που καταβάλλει με στόχο την επίτευξη λύσης του κυπριακού προβλήματος και εξήγησε, όπως είπε, αναλυτικά τις προτάσεις του για το περιουσιακό ζήτημα. Ο κ. Έρογλου ισχυρίστηκε ότι οι προτάσεις του είχαν “θετική ανταπόκριση” στην “επιχειρηματική κοινότητα” των Ελληνοκυπρίων και ότι βασίζονται στην “ανταλλαγή, αποζημίωση και επιστροφή”. “Υπάρχουν έξι κεφάλαια στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών και μετά το περιουσιακό μπορούμε να θέσουμε όλα τα κεφάλαια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με πνεύμα δούναι και λαβείν”, σημείωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Σε πανομοιότυπη ανακοίνωση με αυτή που είχε εκδοθεί μετά τη συνάντηση του επικεφαλής του ΟΗΕ με τον πρόεδρο Χριστόφια την περασμένη Τρίτη, η Γραμματεία του διεθνούς οργανισμού αναφέρει ότι στη συνάντηση του Γ.Γ. με τον κ. Έρογλου έγινε συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με σκοπό την “εξεύρεση συνολικής λύσης” του κυπριακού προβλήματος. “Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Γ.Γ. εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προτάσεις που προωθήθηκαν στο περιουσιακό”, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, συγχαίροντας τους δυο ηγέτες για τη “δέσμευσή τους να συνεχίσουν τις συνομιλίες” και επαναβεβαιώνοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσουν την “υπό κυπριακής ηγεσίας διαπραγματευτική διαδικασία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δ. Δρούτσας: “Η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματα από τα κατεχόμενα”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε