Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Έρχεται νέα καταιγίδα στις ΗΠΑ – Αντιμέτωποι και με το κρύο οι Αμερικανοί

Έρχεται νέα καταιγίδα στις ΗΠΑ – Αντιμέτωποι και με το κρύο οι Αμερικανοί

Μέχρι 3 βαθμούς Κλεσίου θα φτάσει η θερμοκρασία ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πέσει κι άλλο. Μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Αντιμέτωποι με πολύ χαμηλές θερμοκρασίας είναι οι κάτοικοι των βορειοανατολικών περιοχών των ΗΠΑ την ώρα που υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι στο άμεσο διάστημα η θερμοκρασία πρόκειται να φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται να πέσει ακόμα πιο χαμηλά την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, μία ακόμα καταιγίδα αναμένεται να πλήξει την επόμενη εβδομάδα τις ήδη κατεστραμμένες ακτές της Νέας Αγγλίας με ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους και δυνατές βροχοπτώσεις.

Ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε πως ενισχύει την κινητοποίησή του για να βοηθήσει τους πληγέντες από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Σάντι, ειδικά μετά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για τη νέα καταιγίδα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Weather Channel, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση του καιρού με κρύο, βροχές, ακόμα και χιόνια την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο κυκλώνας.
 
Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλουμπεργκ, έκανε το Σάββατο έκκληση σε όσους δεν έχουν ρεύμα και θέρμανση –απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες- να προσφύγουν σε καταφύγια όπου θα προσφέρεται ζεστασιά για σίτιση. «Είναι η περίοδος που αρχίζουν οι θερμοκρασίες να πέφτουν πολύ χαμηλά», δήλωσε.


 
Στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, παραπάνω από 18.000 άνθρωποι παραμένουν σε καταφύγια, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.
 
Προμήθειες καυσίμων εστάλησαν στις ζώνες των βορειοανατολικών ΗΠΑ οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ το Σάββατο αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρισμού σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο κτίρια.


 
Η επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος μετά από μία περίπου εβδομάδα έφερε ελπίδα στο Μανχάταν, ενώ αποκαταστάθηκαν κατά 80% οι υπηρεσίες του Μετρό στη Νέα Υόρκη. Παραπάνω όμως από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν ακόμα χωρίς ηλεκτροδότηση.

Διαβάστε

Οργή κι απογοήτευση μετά τη Sandy – Νεοϋορκέζοι ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια (VIDEO)

Η στιγμή που το Μανχάταν βυθίζεται στο σκοτάδι! Εντυπωσιακό video

Τι άφησε πίσω του ο τυφώνας Sandy

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε