Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έρχεται ο φόρος του… σεξ!

Όλα έχουν φορολογηθεί τώρα φαίνεται πως θα μπαίνει φόρος και στο σεξ. Ο νέος “φόρος της ηδονής” ετοιμάζεται να “χτυπήσει” και τον αγοραίο έρωτα!

Για την ώρα όμως θα ισχύει μόνο σε μια πόλη της Γερμανίας αλλά επειδή είμαστε και εμείς σε κρίση μην εκπλαγείτε αν το δείτε να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.
 
Με τη θεσμοθέτηση «φόρου της ηδονής» στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου απαντούν οι δημοτικές αρχές του Ντόρτμουντ στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.
 
Με το έλλειμμα του Ντόρτμουντ να αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν ότι οι εκδιδόμενες γυναίκες στην πόλη αυτή της δυτικής Γερμανίας θα υποχρεούνται να αγοράζουν ένα «ημερήσιο εισιτήριο» των 6 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέχουν τις υπηρεσίες τους για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο.
 
Ο δήμος εκτιμά ότι ο νέος «φόρος του σεξ» θα ενισχύσει τα άδεια ταμεία με περίπου 750.000 ευρώ ετησίως.
 
«Το Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα όπως πολλές πόλεις στη Γερμανία. Εξετάσαμε διάφορους τρόπους φορολόγησης του σεξ, αλλά αυτή ήταν η πιο πρακτική πρόταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της πόλης Μίκαελ Μέιντερς.
 
Μια εναλλακτική πρόταση ήταν οι «εισερχόμενοι» στην συνοικία με τα «κόκκινα φανάρια» του Ντόρντμουντ να καταβάλλουν ένα έξτρα ποσό 1 ή 2 ευρώ για το δήμο, αλλά δεν έτυχε πολιτικής υποστήριξης.
 
Πάντως, τέτοιοι «σεξοφόροι» δεν είναι ασυνήθιστοι στη Γερμανία, οπού η πορνεία είναι νόμιμη και οι εκδιδόμενες γυναίκες πρέπει να καταβάλλουν φόρο επί των εσόδων τους όπως κάθε ευσυνείδητος επαγγελματίας…
 
Έτσι στην Κολωνία έχει επιβληθεί «φόρος ηδονής» ύψους 150 ευρώ από το 2004 και αργότερα θεσμοθετήθηκε ένας ημερήσιος φόρος 6 ευρώ για τις ιερόδουλες μερικής απασχόλησης.
 
Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχουν στη Γερμανία πάνω από 400 χιλιάδες εκδιδόμενες γυναίκες και ο ετήσιος τζίρος φτάνει τα 14 δισ. ευρώ. Οι επαγγελματίες παραπονούνται μάλιστα για την ύφεση που έχει πλήξει τον κλάδο. Ο (πληρωμένος) έρως χρήμα δεν κοιτά θα μπορούσαν να απαντήσουν οι αρχές του Ντόρτμουντ…
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε