Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρχονται και αυξήσεις φόρων στην Ισπανία;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος που έχει λάβει η ισπανική κυβέρνηση ίσως να μην είναι αρκετά, γι’ αυτό και παραμείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξήσεων στους φόρους.

Η κυβέρνηση Θαπατέρο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικής αύξησης των φόρων τόνισε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Μαρία Τερέζα Φερνάντεθ δε λα Βέγα. «Επί του παρόντος εκτιμούμε την κατάσταση και δεν αποκλείουμε τίποτα», είπε μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να αυξηθούν οι φόροι.

Την Τετάρτη η Μαδρίτη ανακοίνωσε ότι προχωρά στη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα και σε περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας που έχουν ως στόχο να περιοριστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα. Ορισμένοι υπουργοί ωστόσο ζητούν να αυξηθούν οι φόροι για τους έχοντες, άλλοι όμως διαφωνούν.

«Η θέση μου είναι σαφής, τα άτομα που έχουν τη μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα πρέπει να φέρουν το μεγαλύτερο βάρος στη δύσκολη κατάσταση που ζούμε όλοι, στην Ισπανία και την Ευρώπη», είπε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης. Όμως, «σήμερα τα μέτρα που προβλέπονται είναι αυτά που ανακοίνωσε τις προάλλες ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε