Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρχονται νέα μέτρα από τις Βρυξέλλες!

Έρχονται νέα μέτρα από τις Βρυξέλλες!

Προτάσεις για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος παρουσίασε η Κομισιόν

Νέες νομοθετικές προτάσεις που θα ενισχύουν τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην ΕΕ, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία μέρα πριν τη Σύνοδο του G20.

Στόχος είναι να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες σε όλα τα κράτη μέλη για να μπορούν να δράσουν μαζί και πιο αποτελεσματικά στο ενδεχόμενο μίας νέας οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, προτείνεται, η δημιουργία ενός “Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου” το οποίο θα εντοπίζει σε αρχικό ακόμα στάδιο τους κινδύνους και στη συνέχεια, θα ειδοποιεί τις εθνικές αρχές.

Η Επιτροπή προβλέπει, ακόμη, τη δημιουργία τριών νέων ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών: Μία για τις τράπεζες, μια για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και μία για τα χρηματιστήρια, οι οποίες θα μπορούν να παίξουν το ρόλο του “διατητή”, όταν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των κρατών.

“Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τον ευρωπαίο φορολογούμενο από μία νέα κρίση, για να μην υποχρεωθούν οι κυβερνήσεις να ρίξουν ξανά δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες”, δήλωσαν τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε