Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έρχονται παραιτήσεις από την κυβέρνηση Σίλβιο

REUTERS
Κι άλλα προβλήματα για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι αφού επίκειται η παραίτηση 4 μελών που υποστηρίζουν τον Φίνι..

Τέσσερα μέλη της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οπαδοί του πρώην συμμάχου και νυν αντιπάλου του Τζανφράνκο Φίνι, θα παραιτηθούν σήμερα, κάτι που δεν αρκεί πάντως για να επιφέρει την άμεση πτώση της κυβέρνησης, η οποία εξαρτάται από την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.
 
“Ως τις 13.00 (14.00 ώρα Ελλάδας), θα υποβάλουμε τις επιστολές της αμετάκλητης παραίτησής μας από την κυβέρνηση”, δήλωσε ο υφυπουργός Γεωργίας Αντόνιο Μπουονφίλιο, μέλος του σχηματισμού Μέλλον και Ελευθερία για την Ιταλία (FLI), του νέου κόμματος που ιδρύθηκε από τον Φίνι μετά τη ρήξη του με τον Μπερλουσκόνι.
 
Οι επιστολές παραίτησης αποτελούνται από “τρεις γραμμές, χωρίς σχόλια”, διευκρίνισε.
 
Οι άλλοι τρεις που πρόκειται να παραιτηθούν είναι ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αντρέα Ρόνκι, ο υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αντόλφο Ούρσο και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ρομπέρτο Μένια.
 
Η προαναγγελθείσα παραίτηση των υπουργών που πρόσκεινται στον Φίνι συνιστά μια νέα κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης, όμως η πραγματική αναμέτρηση δυνάμεων θα λάβει χώρα στο κοινοβούλιο. Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση μομφής στη βουλή, ενώ ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε πως θα θέσει στη Γερουσία και μετά στη Βουλή το ζήτημα εμπιστοσύνης.
 
Όμως ο Μπερλουσκόνι έχει ζητήσει να εγκριθεί “οριστικά” ο προϋπολογισμός του 2011 πριν από οποιαδήποτε ψηφοφορία επί προτάσεων μομφής ή εμπιστοσύνης, κάτι που μπορεί να απαιτήσει ακόμη αρκετές εβδομάδες. Ο Μπερλουσκόνι και η σύμμαχός του Λέγκα του Βορρά διαθέτουν στη Γερουσία σταθερή πλειοψηφία, όμως στη Βουλή η έκβαση μιας ψηφοφορίας για ψήφο εμπιστοσύνης θα εξαρτηθεί και από τους βουλευτές του Φίνι, που μπορεί να οδηγήσουν την κυβέρνηση στη μειοψηφία.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε