Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εσπευσμένα σε Ισραήλ και Γάζα ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Εσπευσμένα σε Ισραήλ και Γάζα ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Μια ακόμη διπλωματική προσπάθεια για να σταματήσει το έγκλημα στη Μέση Ανατολή, αυτή τη φορά από την Ευρώπη. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ταξιδεύει απόψε στο Ισραήλ.

Ο Γκίντο Βεστερβέλε θα δει απόψε τον Ισραηλινό ομόλογό του Άβιγκντορ Λίμπερμαν και αύριο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Παλαιστινιακά εδάφη για να συναντήσει τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του. Ο Βέστερβελε δεν θα έχει ωστόσο καμία επαφή με την Χαμάς, διευκρίνισε ο Αντρέας Πέσκε. “Ο Μαχμούντ Αμπάς είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των Παλαιστινίων και ο δικός μας συνομιλητής”, πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός θέλει να μπορέσει να σχηματίσει “τη δική του εικόνα” για την “εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση” στη Μέση Ανατολή, όπου η ένταση έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες έξι μέρες.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε παράλληλα ότι η Άνγκελα Μέρκελ “ανησυχεί πολύ” για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
“Σε αυτήν την περιοχή, κάθε φορά που χύνεται αίμα, κάθε φορά που αυξάνεται η βία, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ασταθής, πιο επικίνδυνη”, σχολίασε ο Ζάιμπερτ.

Ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε “το δικαίωμα και την υποχρέωση της ισραηλινής κυβέρνησης να υπερασπιστεί τον πληθυσμό της με τα αρμόζοντα μέτρα” για να αντιμετωπίσει την εξαπόλυση ρουκετών από τους Παλαιστινίους, την οποία χαρακτήρισε “αδικαιολόγητη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Είμαστε έτοιμοι για εισβολή στη Γάζα” λέει το Ισράηλ – Τα παιδιά στόχος των βομβαρδισμών

“Ενέργειες τρομοκρατίας στη Γάζα”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε