Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έστελναν όπλα στη Συρία από το Λίβανο

REUTERS
Πλοιάρια με όπλα κατασχέθηκαν από τις αρχές της Συρίας. Τα όπλα έρχονταν από την Τρίπολη του Λιβάνου
Η Τηλεόραση της Συρίας, μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, ότι βάρκες με φορτία όπλων, κατασχέθηκαν στις ακτές της χώρας, προερχόμενες από το λιμάνι της Τρίπολης, στο βόρειο Λίβανο.
 
Το τηλεοπτικό κανάλι, ανέφερε ότι οι Σύριοι αξιωματούχοι, υποπτεύονται ότι τα φορτία με τον οπλισμό που προέρχονταν από το Λίβανο, ανήκαν σε υποστηρικτές της Εκσυγχρονιστικής Κίνησης για το Μέλλον, της οποίας ηγείται ο απερχόμενος Λιβανέζος πρωθυπουργός Σαάντ Χαλίλι.
 
Ο εκπρόσωπος της Εκσυγχρονιστικής Κίνησης για το Μέλλον, Αχμάντ αλ-Χαλίλι, αρνήθηκε την κατηγορία.
 
Οι υποστηρικτές του Χαλίλι, συνεχίζουν να κατηγορούν τους Σύριους, ότι υποκίνησαν τη δολοφονία του τέως πρωθυπουργού Ραφίκ Χαλίλι, το 2005, πατέρα του σημερινού απερχόμενου πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση της Δαμασκού έχει αποκρούσει τις κατηγορίες πιθανής ανάμιξης στην υπόθεση Χαλίλι.
 
Εν τω μεταξύ οι οπαδοί του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ- Άσσαντ, προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν μαζικές διαδηλώσεις την Πέμπτη, σε όλη την επικράτεια της χώρας, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τις αντί-κυβερνητικές διαδηλώσεις, που έχουν ξεσπάσει από τις 15 Μαρτίου, σε όλη τη Συρία.
 
“Διαδηλώσεις υπέρ του προέδρου Άσσαντ και της χώρας, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη σε κάθε τμήμα της.”, δήλωσε ο διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης Ριμ Χαντάτ.
 
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση της χώρας καταγγέλλει ότι ζητήθηκε από όλα τα σχολεία της χώρας να συμμετάσχουν στη διαδήλωση των οπαδών του Σύριου προέδρου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε