Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Εταιρία αυξάνει τους μισθούς για να μην αυτοκτονούν οι υπάλληλοι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι διαδοχικές αυτοκτονίες στο εργοστάσιό της στην Κίνα “θορύβησαν” την εταιρεία ηλεκτρονικών της Ταϊβάν Foxconn Technology για αυτό και αποφάσισε να κάνει αύξηση μισθών.

Την πρόθεση της εταιρίας να δώσει αυξήσεις 30% στους κινέζους εργαζομένους που απασχολεί ανακοίνωσε εκπρόσωπός της στην Ταϊπέι. Η αύξηση από 900 γιουάν (132 δολάρια) σε 1.200 γιουάν θα εφαρμοστεί άμεσα.

Σειρά αυτοκτονιών στο εργοστάσιο στη Σενζέν προκάλεσε συζητήσεις σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, τους μισθούς και τον αυστηρό τρόπο διοίκησης που χαρακτηρίστηκε “στρατιωτικού τύπου” από τους επικριτές. Από την αρχή του έτους δέκα εργαζόμενοι στη Foxconn αυτοκτόνησαν και τρεις αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν.

Η Foxconn είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο κατασκευής ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται η Dell Inc και η Αpple Inc και απασχολεί πάνω από 400.000 άτομα στην Σενζέν.

Αρκετοί διεθνείς πελάτες της Foxconn άρχισαν ανεξάρτητες έρευνες για τις αυτοκτονίες. Κινέζοι ειδικοί ανέφεραν ότι πιθανά αίτια για τις αυτοκτονίες είναι η μεγάλη πίεση για εργασία, η απομόνωση και η έλλειψη προοπτικής για πολλούς από τους νέους μετανάστες εργαζομένους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε