Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εθνικό πένθος στην Αλβανία για τους 14 νεκρούς σε τροχαίο

 Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο από τους τραυματίες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε,

το απόγευμα του Σαββάτου, στην Αλβανία και είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο 14 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και παιδιά.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε, όταν λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Δυρράχιο-Φούσε Αρέζ, εξετράπη της πορείας του στην περιοχή του Γκιέγκιαν κι έπεσε σε χαράδρα, ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

    Ο 4χρονος Μιρσάντ Μουσταφά έχασε, σε λίγα μόλις λεπτά, σχεδόν τη μισή του οικογένεια: τους γονείς του και μια από τις αδελφές του, ενώ οι άλλες δύο αδελφές του και ο ίδιος είναι μεταξύ των τραυματιών.

    “Είμαι ευτυχής που έμαθα να κολυμπώ στο Δυρράχιο”, είπε ο μικρός Μιρσάντ σε κάποιους συγγενείς που έσπευσαν να τον επισκεφθούν, χωρίς να γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να ξαναδεί ποτέ τους γονείς του και μία από τις αδελφές του.

    Τόσο στους τόπους καταγωγής των θυμάτων όσο και ευρύτερα στην Αλβανία, η ατμόσφαιρα είναι πένθιμη από τον θάνατο των 14 αυτών ανθρώπων.

    Η χθεσινή ήταν ημέρα εθνικού πένθους για την Αλβανία, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σαλί Μπερίσα να επισκέπτεται τις οικογένειες των θυμάτων και σύσσωμη την πολιτική ηγεσία να εκφράζει τα συλλυπητήριά της.

    Συλλυπητήρια μηνύματα άρχισαν να καταφτάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο, στα Τίρανα και από τους γείτονες της Αλβανίας, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε