Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ετοιμάζουν ηλεκτρονικό περίπτερο

 

Μια κοινή “πλατφόρμα” στο ίντερνετ για να πωλήσουν τα περιοδικά τους ετοιμάζουν τέσσερις μεγάλοι αμερικανικοί εκδοτικοί όμιλοι.

 

Η κρίση στον αμερικανικό τύπο δεν τους αφήνει άλλα περιθώρια. Η ανακοίνωση της δημιουργίας του ψηφιακού αυτού “περιπτέρου” είναι πιθανόν να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται ενημερωμένες για το σχέδιο πηγές.
 
Οι τέσσερις εκδοτικοί όμιλοι είναι: η Time Inc. που εκδίδει τα περιοδικά People, Time, Fortune, η Conde Nast που εκδίδει το The New Yorker, το Vogue και το Vanity Fair, η Hearst που εκδίδει το Marie-Claire και η Meredith που εκδίδει το Parents. Θα είναι ισότιμοι συνεταίροι στην “πλατφόρμα” αυτή, η οποία θα προσφέρει εκδόσεις των περιοδικών on line ή για εκτύπωση.
 
Το σχέδιο έχει επίσης ως στόχο τη δημιουργία φορμάτ ανάγνωσης για πολυ-λειτουργικά κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικά βιβλία.
 
Σύμφωνα με τον New York Observer, στέλεχος του Time, ο Τζον Σκουάιρς, θα ορισθεί επικεφαλής του σχήματος.
Το ηλεκτρονικό “περίπτερο” θα προσφέρει “ένα μοναδικό σημείο επαφής με τον καταναλωτή”, γράφει ο Observer.
 
Το σύνολο του αμερικανικού γραπτού Τύπου αντιμετωπίζει μείωση των διαφημιστικών εσόδων, συνεχή πτώση της κυκλοφορίας και διαρροή των αναγνωστών προς δωρεάν ηλεκτρονικές εκδόσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε