Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έτοιμη η Γαλλία για την απελευθέρωση των ομήρων της

Έτοιμη για επαφές με την Aqmi για την απελευθέρωση των ομήρων είναι η Γαλλία-Μια στρατιωτική επέμβαση για την απελευθέρωσή τους δεν είναι στην ημερήσια διάταξη.

Η Γαλλία είναι έτοιμη ν΄αρχίσει “επαφές ανά πάσα στιγμή” με την οργάνωση Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi), η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων πέντε Γάλλοι, την περασμένη εβδομάδα στο βόρειο Νίγηρα, δήλωσε σήμερα στο Παρίσι, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Εντουάρ Γκιγιό.
 
Ο ναύαρχος Γκιγιό τόνισε εξάλλου ότι μια στρατιωτική επέμβαση για την απελευθέρωση των ομήρων δεν είναι “ως αυτή τη στιγμή στην ημερήσια διάταξη”.
 
“Βεβαίως, οι γαλλικές αρχές είναι έτοιμες ν΄αρχίσουν ανά πάσα στιγμή επαφές. Η μόνη δυσκολία που έχουμε είναι ότι, ως συνήθως σε τέτοιου είδους υποθέσεις, οι απαγωγείς είναι αυτοί που ορίζουν το χρόνο”, εξήγησε ο ναύαρχος Γκιγιό στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό Europe 1.
 
“Η στρατιωτική επέμβαση δεν είναι, ως αυτή τη στιγμή που σάς ομιλώ, στην ημερήσια διάταξη”, τόνισε ο ναύαρχος Γκιγιό, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι όμηροι βρίσκονται στο Μάλι.
 
“Απ΄όσο γνωρίζουμε, βρίσκονται στη ζωή ωστόσο ως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αποδείξεις γι’ αυτό, παρά μόνο ενδείξεις”, πρόσθεσε.
 
Πέντε Γάλλοι, ένας από το Κονγκό και ένας από τη Μαδαγασκάρη, στην πλειοψηφία τους συνεργάτες των γαλλικών εταιριών Areva και Satom απήχθησαν απήχθησαν αργά τη νύχτα της 15ης Σεπτεμβρίου. στο Αρλίτ του βορείου Νίγηρα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε