Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έτοιμη να διεκδικήσει την προεδρία η Σάρα Πέιλιν!

Σάρα Πέιλιν για πρόεδρος; Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όπως είπε η ίδια η πρώην κυβερνήτης που η πλειοψηφία των Αμερικανών λατρεύει να… μισεί!

Η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για το Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2016, δηλώνοντας ότι “όλα είναι δυνατά στη ζωή”. Υπό προϋποθέσεις, βέβαια, δε θα έλεγε όχι και να κατέβει τώρα απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα.

Είδωλο των Αμερικανών υπερσυντηρητικών, η Πέιλιν παραιτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2012. Όμως δεν εγκατέλειψε τα όνειρα για το Οβάλ Γραφείο.

Και όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN δεν αποκλείεται στις επόμενες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε τέσσερα χρόνια, να είναι υπόψηφια.

“Όλα είναι δυνατά στη ζωή, σε αυτόν τον κόσμο”, δήλωσε η Πέιλιν αφού ψήφισε στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν στο προπύργιο της, το Ουασίλα, στην Αλάσκα.

“Όλα είναι δυνατά όταν είσαι Αμερικανός και δεν αποκλείω καμιά ιδέα, κανένα σχέδιο”, τόνισε. “Θα εξετάσω σοβαρά κάθε σχέδιο που θα μπορώ να φέρω εις πέρας καλώς για να βοηθήσω τη χώρα μου, για να βάλω τα πράγματα στο σωστό δρόμο, την οικονομία μας, την εξωτερική μας πολιτική…”

Η Πέιλιν ερωτήθηκε επίσης για την πιθανότητα η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου που διεξάγεται στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να καταλήξει σε ένα αδιέξοδο κατά το συνέδριο που προβλέπεται στα τέλη Αυγούστου σε περίπτωση που κανένας από τις τέσσερις υποψήφιους δεν λάβει την πλειοψηφία.

Στην περίπτωση αυτή η Πέιλιν είπε ότι δεν θα αρνηθεί να προταθεί το όνομά της ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο συνέδριο, κάτι που θα μπορούσε να την αναδείξει υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα.

“Όλα είναι δυνατά”, επανέλαβε. “Δεν κλείνω καμιά πόρτα που μπορεί ενδεχομένως να ανοίξει”.

Η 48χρονη Πέιλιν δεν θέλησε να πει ποιόν από τους τέσσερις ρεπουμπλικανούς υποψήφιους ψήφισε στις εκλογές. Είπε όμως ότι οποιοσδήποτε από τους τέσσερις θα είναι καλύτερος πρόεδρος από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε