Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Έτσι μπαίνει η οροφή στο One World Trade Center – ΦΩΤΟ

Έτσι μπαίνει η οροφή στο One World Trade Center – ΦΩΤΟ

Eργάτες άρχισαν να τοποθετούν από το πρωί το πρώτο τμήμα της – σε σχήμα κώνου – χαλύβδινης οροφής του One World Trade Center,  στο περίφημο Σημείο Μηδέν στη Νεα Υόρκη.

Το τμήμα της οροφής θα προσθέσει συνολικά 124 μέτρα στον ουρανοξύστη, ο οποίος ήδη από τον Απρίλιο είναι το ψηλότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη. Συνολικά το κτίριο θα έχει ύψος 541 μέτρα.

Η διαδικασία εγκατάστασης της οροφής θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες καθώς αποτελείται από 18 ξεχωριστά τμήματα.

Το χαλύβδινο τμήμα που τοποθετήθηκε από εργάτες την Τετάρτη έφθασε στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο ύστερα από ένα ταξίδι 1.500 μιλίων από το Κεμπέκ του Καναδά. Τα τμήματα ζυγίζουν από πέντε έως 67 τόνους.

Ο ουρανοξύστης αναμένεται να εγκαινιαστεί το 2014 και αποτελεί μέρος της γενικότερης ανάπτυξης κτιρίων στο Σημείο Μηδέν, όπου περίπου 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Το μέρος θα περιλαμβάνει επίσης ένα μνημείο, υπόγειο συγκοινωνιακό κόμβο, ένα κέντρο τεχνών καθώς και τέσσερα άλλα κτίρια γραφείων.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε τον υποκατασκευή ουρανοξύστη που φέρει το όνομα «One World Trade Center».

Σε ένα δοκάρι του κτιρίου μάλιστα έγραψε: «Θυμόμαστε, ξαναχτίζουμε, επιστρέφουμε πιο δυνατοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε