Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ετσι τίναξε στον αέρα το ‘Οσλο! – 6 τόνοι λιπασμάτων σε εταιρεία βιτρίνα

Ο δράστης του διπλού μακελειού, που έχει βυθίσει στο πένθος τη Νορβηγία φαίνεται να τα είχε σχεδιάσει όλα προσεκτικά. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εαν τα εκανε όλα μόνος του, όμως το σχέδιο να σπείρει το θάνατο πέτυχε απόλυτα.

Ο 32χρονος Νορβηγός είχε συστήσει εταιρεία έξω από το ‘Οσλο και μέσω αυτής είχε αγοράσει τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων και με αυτά παρασκεύασε τα εκρηκτικά.

H εταιρεία ήταν στην πόλη Ρένα και είχε το όνομα του μακελάρη “Breivik Geofarm”.

Εταιρεία λιπασμάτων ανακοίνωσε ότι ο δραστης είχε αγοράσει έξι τόνους λιπάσματος το Μάιο. Ορισμένα είδη αγροτικών λιπασμάτων έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την παρασκευή εκρηκτικών.

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, είχε κάνει την παραγγελία αυτή μέσω της εταιρείας του. “Ήταν έξι τόνοι λιπάσματος, το οποίο ήταν μια μικρή, φυσιολογική παραγγελία για έναν κανονικό παραγωγό αγροτικών προϊόντων” προσέθεσε.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο παράδεισος που έγινε κόλαση – Ο 32χρονος «θέριζε» ζωές επί δυο ώρες!

Η πιο αιματηρή επίθεση σε νορβηγικό έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε ο ένοπλος στην Οτόγια

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού της Νορβηγίας

Οπλισμένος στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νορβηγός πρωθυπουργός

Αναβολή λόγω της τραγωδίας!

Τρόμος και χάος στη Νορβηγία – Μία έκρηξη και ένας που άρχισε να πυροβολεί έστειλαν στο θάνατο πάνω από 16 άτομα- Στους δρόμους ο στρατός

Οι χειρότερες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Σκανδιναβικές χώρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε