Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Έβαλαν ”χέρι” ακόμα και στη βασίλισσα Ελισάβετ!

Έβαλαν ”χέρι” ακόμα και στη βασίλισσα Ελισάβετ!
Το μέρος των δαπανών της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας που καλύπτεται από τους βρετανούς φορολογούμενους μειώθηκε το προηγούμενο έτος κατά περισσότερο από 5% λόγω λιτότητας.
 

Οι επίσημες δαπάνες της βασίλισσας, που καλύπτονται από δημόσια χρήματα, μειώθηκαν κατά 5,3% στις 32,1 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 35,6 εκατομμύρια ευρώ το οικονομικό έτος 2010-2011 που έκλεισε τον Απρίλιο.
 
“Η βασίλισσα επιθυμεί πραγματικά το παλάτι να συνεχίσει να μειώνει τις δαπάνες του, σύμφωνα με τις μειώσεις των δημοσίων δαπανών”, δήλωσε ο Αλαν Ρέιντ, ένας από τους υπεύθυνους για τα οικονομικά της Ελισάβετ Β’.
 
Τα πέντε τελευταία χρόνια οι επίσημες δαπάνες της βασίλισσας έχουν μειωθεί κατά 19% και το ψαλίδισμα αυτό θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμη καθώς οι βρετανοί βουλευτές επικύρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα μία ιστορική περικοπή κατά 9% των χρημάτων που δίνονται στη βασιλική οικογένεια μέχρι το 2015.
 
Η βασιλική οικογένεια αναμένεται να λάβει από το βρετανικό κράτος 35 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 39 εκατομμύρια ευρώ το 2014-15 για να καλύψει τις δημόσιες δραστηριότητές της. Το κράτος θα ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται αυτή η επιχορήγηση. Το σχετικό νομοσχέδιο πρέπει να επικυρωθεί και από την άνω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου.
 
Αντίθετα ο πρίγκιπας Κάρολος αύξησε το προηγούμενο έτος σχεδόν κατά 18% τις δαπάνες του που καλύπτονται από το βρετανικό κράτος, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Η κρατική επιχορήγηση που δόθηκε στον πρίγκιπα Κάρολο αυξήθηκε κατά 17,9% και έφτασε το 1,96 εκατομμύριο λίρες, 2,2 εκατομμύρια ευρώ για το 2010-11 σε σχέση με το 2009-10 κυρίως εξαιτίας των επίσημων ταξιδιών του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε