Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Εβγαλε το σπίτι του στο σφυρί μέσω διαδικτύου για να ξεχρεώσει!

Ενας γάλλος που εμεινε άνεργος και τον είχαν πνίξει τα χρέη βρήκε μια πολύ έξυπνη λύση για να μπορέσει τουλάχιστον να αποπληρώσει τις τράπεζες.

O Στεφάν Ιγκλικί διοργανώνει παιχνίδι-διαγωνισμό γνώσεων μέσω Διαδικτύου και χαρίζει στον νικητή σαν έπαθλο το σπίτι του, εμβαδού 700 τετραγωνικών μέτρων.

Πριν από τρία χρόνια, ο 39χρονος γάλλος οικογενειάρχης έβγαζε 5.000 ευρώ τον μήνα ως οικονομικός σύμβουλος. Αλλά ένα έλκος στομάχου τον ανάγκασε να σταματήσει να εργάζεται.

Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει εισόδημα- μόνο μεγάλα δάνεια που πρέπει κάπως να τα ξεχρεώσει. Αφού δεν κατάφερε να πουλήσει στην τιμή της αγοράς το σπίτι, που βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό 18 χιλιόμετρα από την πόλη Σαρτ στη Δυτική Γαλλία, του ήρθε η ιδέα.

Στον ιντερνετικό διαγωνισμό που έστησε στη σελίδα gagnez-notremaison.com (κερδίστε-το-σπίτι-μας. com): ο νικητής θα κερδίσει το σπίτι και, με τα έσοδα από τις συμμετοχές, ο Ιγκλικί θα πληρώσει τα χρέη του. Στην αρχή είχε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, όμως μια μικρή έρευνα αγοράς τον έπεισε να μειώσει τα έξοδα συμμετοχής στον διαγωνισμό σε λιγότερο από 50 ευρώ για τον κάθε παίκτη.

Τελικά το ποσό για να μπορέσει κάποιος να συμμετάσχει στο παιχνίδι και να απαντήσει στο κουίζ ορίστηκε ακόμη πιο χαμηλά, στα 30 ευρώ. Το σπίτι θα το κερδίσει ο παίκτης με το καλύτερο σκορ. Ο διαγωνισμός θα σταματήσει όταν οι συμμετέχοντες γίνουν 20.000, και τα κέρδη από τα έσοδα εγγραφής θα έχουν φθάσει τα 600.000 ευρώ. « Αυτά τα χρήματα θα μου επιτρέψουν να ξεχρεώσω… και μπορεί να μου μείνουν και 20.000 ευρώ » λέει Ιγκλικί.

Αρχικά προσπάθησε να κάνει γνωστή την ιστοσελίδα του διαγωνισμού gagnez-notre-maison.com μέσω Facebook, με αφίσες και με διαφημιστικά φυλλάδια. Ομως ο κόσμος δεν τον εμπιστεύτηκε. Οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι πρόκειται για άλλη μια απατή μέσω Διαδικτύου.

Από τότε όμως που δημοσιεύτηκε ένα ρεπορτάζ για την οικογένεια Ιγκλικί και τον διαγωνισμό της στην εφημερίδα «L΄Εcho Republicain» το παιχνίδι έγινε πιο αξιόπιστο. Τώρα δεν είναι σπάνιο να γραφτούν και 390 συμμετέχοντες μέσα σε μία ημέρα.

« Πιστεύω ότι θα έχουμε συγκεντρώσει 20.000 συμμετέχοντες σε έναν-δύο μήνες. Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου » λέει ο Ιγκλικί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε