Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Έχασε κι άλλο έδαφος ο Σαρκοζί – Κερδισμένοι Μπαϊρού-Λεπέν

Κάθε εβδομάδα που περνά, ο Νικολά Σαρκοζί χάνει κι άλλο έδαφος στη μάχη για την εκλογική νίκη από τον μεγάλο αντίπαλό του, Φρανσουά Ολάντ.

Ο Σαρκοζί έχει τα χειρότερα ποσοστά οποιουδήποτε Γάλλου προέδρου που επιδιώκει την επανεκλογή του στην πρόσφατη πολιτική ιστορία.

Ό,τι κι αν… κάνει η Άνγκελα Μέρκελ, δημοσκόπηση που βγήκε την Κυριακή έδειξε ότι αν γίνονταν τώρα οι εκλογές, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών θα κέρδιζε εύκολα στο β’ γύρο.

Η δημοσκόπηση των LH2-Yahoo! καταδεικνύει ότι ο Σαρκοζί έχασε 3%, υποχωρώντας στο 23%, ενώ ο Ολάντ έχασε επίσης 1,5% αλλά παραμένει αδιαφιλονίκητο φαβορί, με το 30,5% της πρόθεσης ψήφου για τον πρώτο γύρο, στις 22 Απριλίου. Εάν ο δεύτερος γύρος γινόταν χθες, ο Ολάντ θα συγκέντρωνε το 58% των ψήφων και ο Σαρκοζί το 42%.

Το ποσοστό του κεντρώου υποψήφιου Φρανσουά Μπαϊρού αυξήθηκε 2 μονάδες στο 15%, φέρνοντάς τον στην τρίτη θέση μαζί με την υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, το ποσοστό της οποίας αυξήθηκε 1%.

Κατά την δημοσκόπηση ο Σαρκοζί έχασε υποστήριξη στις τάξεις των συνταξιούχων και των ηλικιωμένων ψηφοφόρων αλλά και των ψηφοφόρων του UMP, κάτι το οποίο δείχνει ότι “δυσκολεύεται να δημιουργήσει μια θετική δυναμική”. Αρκετές δημοσκοπήσεις είχαν δείξει ότι το ποσοστό του αυξήθηκε όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του επίσημα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Βλέποντας τα ποσοστά του να κατρακυλούν συνεχώς, ο Σαρκοζί αποφάσισε να κάνει… στροφή στα δεξιά, προσπαθώντας να αποσπάσει ψηφοφόρους από το Εθνικό Μέτωπο, δεσμευόμενος να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών και απορρίπτοντας τον “πολυπολιτισμό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολάντ: «Δε θα μας πει η Μέρκελ ποιον θα ψηφίσουν οι Γάλλοι!»

Η Μέρκελ και οι… φίλοι της κατά του Όλαντ!

Σαρκοζί: Ο μόνος τρόπος για να με βλέπετε είναι να με εκλέξετε ξανά

Κράτησαν όμηρο σε ένα μπαρ τον Σαρκοζί – Απεγκλωβίστηκε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας για να μπορέσει να πάει Βρυξέλλες!

Απίστευτο γέλιο με την προεκλογική καμπάνια του Σαρκοζί!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε